Info nieuwe leden

Welkom bij v.v. Mariënberg! Wij zijn blij dat je hebt gekozen voor v.v. Mariënberg en hopen dat je je snel thuis voelt bij onze vereniging en hier veel plezier zult beleven aan het mooie voetbalspel. In dit bericht staat belangrijke informatie voor jou en je ouders over onze vereniging. Verder staat er veel informatie op onze website www.vvmarienberg.nl. Advies is om ook eens te surfen op deze website waar je bijna alle ins en outs van de club kunt zien.

Welke voetbalspullen moet ik kopen?
Als je begint met voetballen heb je in ieder geval de volgende spullen nodig:

  • Voetbalschoenen
  • Trainingstenue. Een t-shirt, korte broek en voetbalkousen zijn ideaal tijdens het trainen. Voor de koudere periode en op wedstrijddagen is een trainingpak aan te bevelen.
  • Scheenbeschermers. Vanwege het risico van blessures is het niet toegestaan om zonder scheenbeschermers te trainen of een wedstrijd te spelen.

Kleding wedstrijdteneu:

Bij v.v. Mariënberg zijn we in de gelukkige omstandigheid dat wij voor alle teams gesponsorde kleding hebben (shirts, broeken en sokken) voor de wedstrijden. Dit betekent dat je deze niet zelf hoeft te kopen. Bij toerbeurt zal de kleding door één van de ouders worden gewassen. De begeleider van het team zal dit coördineren. 

Geboortedatum:

De geboortedatum van een speler is bepalend voor de leeftijdsgroep waarin hij of zij speelt. Dispensatie van spelers (max. 1 jaar ouder dan leeftijdsgroep) is mogelijk als daar een goede reden voor is.

Leeftijdsgroep en speeltijd:

JO9 betekent Jeugd Onder de 9 jaar.

JO9 2 x 20 minuten
JO11 2 x 25 minuten
JO13 2 x 30 minuten
JO15 2 x 35 minuten
JO17 2 x 40 minuten
JO19 2 x 45 minuten
Senioren 2 x 45 minuten

Senioren en JO19 t/m JO13 spelen op en groot veld met een team van 11 spelers.
JO11 t/m JO9 spelen op een half veld met een team van 6 of 7 spelers.


Teamindeling:

Als basis voor de teamindeling is als eerste de leeftijd bepalend. Op basis van geboortejaar kan al een indeling worden gemaakt naar leeftijdscategorie. Afhankelijk van het aantal kinderen in een bepaalde leeftijdsgroep zal dan een indeling worden gemaakt door de coördinator, trainers en begeleiders. Hierbij wordt, naast leeftijd, gekeken naar woonplaats, school/vriendjes of vriendinnetjes, inzet en voetbalvaardigheid. Indien u als ouder specifieke wensen heeft met betrekking tot de indeling kunt u deze natuurlijk altijd aangeven. Wij kunnen alleen niet toezeggen dat alle wensen kunnen worden gehonoreerd. In de winterstop kan het noodzakelijk zijn de teams opnieuw in te delen door nieuwe aanmeldingen, blessures en andere niet vooraf in te schatten redenen. Indien uw kind lid wordt na de zomer of winterstop kan het voorkomen dat hij of zij nog niet direct kan worden ingedeeld bij een team. Uiteraard kan er gewoon worden meegetraind!

Meisjes- en Damesvoetbal:

Dat voetbal niet puur een mannensport is bewijst de opkomst van het meisjes- en damesvoetbal binnen onze vereniging. Meisjes voetballen als het kan in een meisjesteam. Indien er onvoldoende meisjes zijn voor een apart meisjesteam worden ze ingedeeld bij een jongensteam.
Wedstrijden voor teams onder de 15 jaar maakt de KNVB gebruik van een najaars- en een voorjaarscompetitie. De najaarscompetitie loopt van september tot en met december, de voorjaarscompetitie van januari tot en met mei. Dit houdt in dat na de winterstop de teams opnieuw worden ingedeeld op basis van de prestaties in de najaarscompetitie. Hierdoor wordt voorkomen dat teams een heel seizoen te licht of te zwaar worden ingedeeld. Aan het begin van het voetbalseizoen worden de teams ook ingeschreven voor een aparte bekercompetitie. Deze staat los van de gewone competitie en de wedstrijden zijn vooral bedoeld als extra oefenwedstrijden zodat iedereen even aan elkaar kan wennen.

Aanwezigheid en vervoer:

Het is natuurlijk gebruikelijk dat iedereen op tijd aanwezig is voor de wedstrijden. Er wordt door de leiders/trainers een vervoerschema opgesteld. Als u als ouder met uw kind meegaat in de kleedkamer om hem of haar te helpen met aankleden vragen wij u de kleedkamer uiterlijk een kwartier voor aanvang van de wedstrijd te verlaten, zodat de begeleiders en spelers zich op de wedstrijd kunnen voorbereiden. Het is niet gebruikelijk dat ouders in de rust meegaan naar de kleedkamer.

Trainingen:

De trainingen gaan in principe altijd door. Ook bij regen en ander slecht weer. Alleen als de weersomstandigheden dusdanig zijn dat het gevaarlijk is om te gaan trainen worden de trainingen afgelast. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om onweer, zware storm of bij vorst. Dit wordt aangeven door de betreffende trainers. Omdat dit voor de verschillende leeftijdsgroepen kan verschillen kan het dus voorkomen dat andere groepen wel (aangepast) trainen. Probeer ook bij de trainingen op tijd aanwezig te zijn zodat deze niet worden verstoord.

Douchen:

Na wedstrijden is het voor alle leeftijdsgroepen verplicht om te douchen. Dit is voor de JO19 t/m JO13 ook verplicht na de training.

Pesten:

Pesten is iets wat binnen onze vereniging niet wordt geaccepteerd. Indien u merkt dat uw kind slachtoffer is van geregeld pesten vragen wij u om dit aan de begeleider of coördinator door te geven zodat wij kunnen bekijken hoe dit kan worden aangepakt. Wij kunnen en willen niet toezien hoe enthousiaste kinderen onze vereniging verlaten door ontoelaatbaar gedrag van anderen.

Vragen en problemen:

Indien u nog vragen hebt die niet staan beschreven kunt u contact opnemen met de leden van de technische commissie en de jeugdoudercommissie. Deze leden met contactgegevens vindt u ook op de website.

Lid worden?

Uiteraard hopen wij dat je lid wilt worden van onze vereniging. Alle verdere informatie over het lidmaatschap en contributie kun je vinden op de website www.vvmarienberg.nl. Zonder lidmaatschap is het niet mogelijk aan wedstrijden deel te nemen! Een lidmaatschapschap geldt altijd voor een volledig seizoen. Vanwege de teamindelingen voor het nieuwe seizoen moet een lidmaatschap voor 1 mei worden opgezegd.

Tot slot:

Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk uw kind of kinderen te laten sporten. Lid zijn van v.v. Mariënberg betekent dan ook dat je je inzet voor je club. Voor jeugdleden betekent dit dat er van de ouders een actieve rol wordt verwacht. Hierbij valt te denken aan: - Vervoer naar uitwedstrijden - Wedstrijden fluiten - Kantinedienst - Lid worden van een commissie - Begeleiden van een team. Zonder uw hulp kan een vereniging als v.v. Mariënberg niet draaien!

Wij wensen je nogmaals veel plezier en sportiviteit toe bij onze vereniging.