Pullen en v/d Veen slagen als arbiter!

16 mei 2018

(Mariënberg weer twee clubscheidsrechters rijker)

Afgelopen week slaagden Rico Pullen en Michiel van der Veen glansrijk, zeg maar met vlag en wimpel + scheidsrechterfluitje, voor de cursus Vereniging Scheidsrechter van de KNVB.|

Op sportpark het Midden van DOS’37 in Vriezenveen werden ze in vier zware theorie-avonden klaargestoomd om straks de diverse wedstrijden op het Westerpark in goede banen te leiden.

Door Oefening Sterk….Wat ik oe brom!
Ze kregen tevens intensieve begeleiding tijdens de stage-wedstrijden van onze eigen gerenommeerde scheidsrechters. Zekers niet de minste van het roodzwarte scheidsrechterskeurkorps, te weten: Gerko ter Wijlen, Gerrit van der Veen, Albert Peters, Gerjon Lubbers, en Luuk Hofsink.
Onder soms barre omstandigheden, de winter tierde welig in die periode, beoordelen de ervaren scheidsrechters de arbiters in spé en kregen ze handige tips en trucs…Looplijnen en zo, van die dingen…Waarvan Akte!
Het was allemaal niet voor niets. Want Rico Pullen en Michiel van der Veen slaagden met glans.
Hier werd enkele weken geleden al aandacht besteed door ondermeer het bestuur in de bestuur annex sponsorruimte, echter door trieste omstandigheden was dit heugelijke feit even in de vergetelheid geraakt.

De nieuwbakken scheidsrechters kregen uit handen van voorzitter Jan Hagedoorn destijds een bierpakket met de mededeling dat ze de wedstrijden wel graag nuchter moesten fluiten.
De begeleiders werden getrakteerd op een bos bloemen, verder ontving Jaap Tromp een bierpakketje wegens zijn inspanningen voor het plannen van de testwedstrijden en alle rompslomp erom heen.
Rico en Michiel, veule wille met de fluit en succes ermee.