Derby tegen Kloosterhaar levert 1 punt op.

07 oktober 2017

(Boeiende streekderby eindigt terecht onbeslist)

Reageren vanuit de eerste emotie geeft vaak vertroebelde blikken.
Nadat de Rijke Herfstbok van Grolsch de bodem van het glas vond na het boeiende duel tussen Mariënberg en Kloosterhaar waren de heren analisten vanuit beide kampen het snel eens. De eerste helft hadden de Polderhoekbewoners de beste papieren, na de onderbreking was het de thuisploeg die uit een ander vaatje tapte en vergat om de winst binnen te hengelen. Maar ruim twee uurtjes later, alle twitterberichtjes nog eens teruglezend, gaf het uiteindelijke gelijke spel (0-0) de verhoudingen op het kletsnatte veld uitstekend weer.Waarvan Akte!
Een ouderwetse pot voetbal. Een scheidsrechter die hield van mannelijk voetbal en lekker liet doorspelen. Arbiter Rick Steen uit Wierden droeg zeker bij het feit dat de amusementwaarde ruim voldoende was. Pluvius houdt blijkbaar van slecht weer want het bleef wel de gehele wedstrijd regenen, soms afgewisseld met wat hardere buitjes. Ach, je kunt niet alles hebben en anders boek je een weekendje Porto. De wedstrijd kwam wat langzaam op gang. Pas na een klein kwartiertje viel de eerste kans te noteren voor Mariënberg. Maar zoals vaker deze middag bleef het spel op en neer golfen. Want in de tegenstoot moest Jelle Brinks al zijn kwaliteiten tonen op een niet te missen kans van Kloosterhaar. Het werd ook de fase dat Kloosterhaar sterker werd, dreigender en regelmatig de zestien van Brinks kwam opzoeken. Maar de roodzwarten wisten het gevaar telkens te bezweren en kwamen tevens goed weg toen scheidsrechter Steen weigerde te fluiten voor een strafschop. Eentje die Kloosterhaar zeker niet had misstaan, echter je hoorde de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog niet klagen.
Meteen na rust had aanvoerder en goaltjesdief Mark Boshove namens de bezoekers de score kunnen openen. Hij had vrij baan naar Brinks maar vergat in al zijn ijver het leder op de juiste manier mee te nemen. Een euvel die later ook de voorwaartsen van Mariënberg zou gaan op breken. Eerst was het nog dikke pech dat de rake kopbal van André Plaggenmarsch de lat boven de sterk keepende Thomas Sieben toucheerde in plaats van het bollende net. Later kwam Plaggenmarsch een teenlengte te kort om de 1-0 achter Sieben te schieten. Niet veel later is Sieben, poortwachter van beroep, weer die Mariënberg tot twee keer toe van scoren afhoudt. Eerst heeft hij een knap antwoord op twee inzetten van Erjan Lamberink. Later is hij heer en meester als hij eerst een schot van Tom de Lange niet onder controle krijgt maar vervolgens André Plaggenmarsch wel van een 100% doelpunt afhoudt.
Maar ook Kloosterhaar deelt spelden zo groot als knopen uit. Invaller Roy Lotterman assisteert zijn keeper Brinks op de doellijn en voorkomt zo tevens een goal. Naarmate het veld met de minuut meer gaat lijken op een verzopen kat blijven de kansen aan beide kanten vallen als rijpe appelen van een perenboom. De allergrootste kans is in de slotfase voor Tom de Lange, echter hij schuift zijn bal langs de verkeerde kant van de paal uit Mariënbergs oogpunt. Als ook Jelle Brinks nog even een save uit de hoge hoed tovert fluit de beste man van het veld voor het laatst op zijn fluit.
Niet altijd even goed voetbal, maar de inzet, passie, hartstocht en opwinding voor beide doelen vergoedde veel zoniet alles.
Neuh, na afloop was het katertje snel verdwenen. Het gelijke spel was de enige terechte uitslag al had een smerige 1-0 overwinning van mij echt wel gemogen.
Volgende week reist de ploeg van oefenmeester van ’t Hoog naar Almelo waar Oranje Nassau onze gastheer zal zijn. Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Opstelling:
Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Edwin Hofsink (86. Roy Botter), Roy Doek, Dani van der Veen, Jari van der Veen (60. Roy Lotterman), Rolf Hofsink, Erjan Lamberink (73. Daan Brinks), André Plaggenmarsch, Tom de Lange

Man v/d Wedstrijd :
Rolf Hofsink

Voor een korte foto-impressie Klik hier