‘Groene’ Zege Mariënberg op Juliana’32

12 mei 2018

(Weer eens een ouderwetse 3-1, lekker toch!)

Zoals elk seniorenelftal dit seizoen bij de Westerparkbewoners moest ook het vlaggenschip er afgelopen zaterdag aan geloven. Het organiseren van een leuk feestje om zo de omzet van de kantine wat op te krikken en ondermeer de penningmeester een leuke avond te bezorgen. Echter eiste trainer Niels van ’t Hoog na het debacle tegen SVVN wel eerst een overwinning voordat het Ierse feestgedruis los kon barsten. Zo geschiedde….
Die boodschap leek very clear over te komen. Vooral in het eerste bedrijf was Mariënberg heer en meester op het eigen vertrouwde Westerpark. De eerste kans was notabene nog voor de gasten uit Hengelo maar hierna trok de thuisploeg volkomen de regie naar zich toe. Het resulteerde na tien minuten in een fijne 2-0 voorsprong die binnen drie minuten bij elkaar werd gebald. Eerst bediende André Plaggenmarsch fraai Rolf Hofsink die de mooie assist op waarde wist te schatten en de doelman van Juliana’32 eenvoudig verschalkte, 1-0.
De Hengeloërs waren amper van de schrik bekomen of doelpunt nummer twee lag ook al tegen de touwen. Nu was het een klutsbal van Tom de Lange die Plaggenmarsch halfliggend in staat stelde om voor de tweede keer deze middag de keeper van onze gasten te passeren.
Na 13 minuten voetbal gewoon een 2-0 voorsprong op het scorebord. De spareribs gingen al voorzichtig in de pan en de boxen van de muziekinstallatie werden door Ruud ‘Slainte’ van der Velde al een standje hoger gedraaid. Het enige wat de Mariënbergers verzuimden was het feit om de stand nog voor de onderbreking naar een hoger plan te tillen. Een 4-0 ruststand had zeker niet misstaan. Enkele kansen werden om zeep geholpen en ondanks een eendrachtige samenwerking tussen de scheidsrechter en zijn assistent van Juliana’32 zagen ze (helaas) niet dat een bal ruimschoots de doellijn van Hengelo was gepasseerd. Gelukkig hebben wij de foto’s nog zou SVVN zeggen….hahaha
Maar ja, als je het niet ziet of net die ooivevaar voor je snufferd had kun je het ook niet zien.
Waarvan Akte!
Nu kreeg Juliana’32 een kwartier na rust zomaar de aansluitingstreffer in de schoot geworpen.
Het werd zowaar weer een wedstrijd. Juliana’32 begreep ineens dat er toch wat te halen viel en zette de jacht op de kooi van Thijs Altena een zevende leven in. Maar gelukkig greep Thijs twee keer goed in, en redde de deklat tweemaal de thuisploeg voor verder onheil.
De ploegen, beide verzwakte door een waslijst aan afwezigen, wikten en weegden haar kansen af.
Dat deed Mariënberg met de nodige kilo’s en zo kantelde de weegschaal terecht in het voordeel van de roodzwarten en kwam de strijd weer in balans. Wat ik oe brom….
Plaggenmarsch liet andermaal de rechtsback van Juliana’32 zijn hakken maatje 46 zien. Hij was met bal sneller dan de verdediger zonder bal. Hij schoot strak de 3-1 langs de kansloze doelman.
Dat was eigenlijk, ruim een kwartier voor het einde van het duel, reeds de beslissing.
Scheidsrechter Marschalk hield vanmiddag zijn kaarten op zak, Juliana’32 blies de aftocht en na dik negentig minuten was de zege en het eerherstel een feit! Top!
Een verdiende overwinning die de burger moed geeft. Hierna kon de geest uit de fles, de Guiness aan de tap, de muziek harder en de spare-ribs uut de pan. Kortom, iedereen was goed te passe…
Want als je wint heb je vrienden…..Nog twee duels. Komende zaterdag de onvervalste kanaalderby, ditmaal op sportpark Moscou in Banthum. 26 mei sluit Mariënberg thuis het seizoen af tegen Quick’20.

Opstelling:
Thijs Altena, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Hendri Hofsink (74. Han Bouwhuis), Niek Noeverman, Dani van der Veen, Tom de Lange (80. Vinnie de Vries), Rolf Hofsink, André Plaggenmars (68. Ryan Buitenhuis) en Patrick Willems

Man van de Wedstrijd:
André Plaggenmars (2x scoren en 1 assist….)
Slàinte!!

Voor een korte foto-impressie -------------------->> Klik hier