Mariënberg begint prima aan 2e seizoenshelft!

27 januari 2018

(Slecht voetballen toch 3 punten tegen ASV’57)

Sportpark ’t Heuveltje in het landelijk gelegen Aadorp deed zijn naam alle eer aan. Het hoofdveld van onze gastheer ASV’57 leek wel bezaaid met allemaal kleine heuveltjes, de bal stuiterde werkelijk allerlei kanten op behalve de juiste. Blijkbaar genoot de Gemeente Almelo nog van een diepe winterslaap en had het vorige week niet in de gaten dat afgelopen zaterdag de tweede helft van de competitie reeds werd hervat. Goed voetbal was echt niet mogelijk en tel daarbij twee gehavende ploegen op en je kon vooraf al bedenken dat onderaan de streep het publiek deze middag niet zou worden vermaakt.
Trainer Niels van ’t Hoog had een moeilijke puzzel te leggen. Hij miste wegens blessures, vakanties(!) en weekendjes weg (!?) maar liefst zeven basisspelers. Zo toverde hij ondermeer Ruud Buitenhuis, Rick Kelder en reserve-keeper Albert Peters van stal. Niet zonder problemen duzz….reisde de Westerparkbewoners af naar het onberekende ASV’57. Men wist niet precies wat er verwacht kon worden van de promovendus die zich keurig voor de winterstop keurig in de middenmoot nestelde. Maar ook ASV’57 kon niet acteren in haar sterkste opstelling. De ‘Wim Doek’ van de Aadorpers werd geposteerd tussen de palen aangezien de eerste keus geblesseerd moest afhaken. Ook voorin werd een veel scorende spits gemist, hij zat een schorsing uit.
Het Hotseknotsen Begonia voetbal begon eigenlijk al meteen van de aftrap. Zoals reeds gezegd, goed voetbalen op dit knollenveld bleek ook tijdens het duel een utopie. Toch koos Mariënberg er in het begin niet voor om de lange bal te hanteren maar vooral om elkaar kort de bal toe te spelen met veel en gevaarlijk balverlies als resultaat. Desondanks was de eerste kans voor de roodzwarten meteen raak. Een lange bal van Michael Zweers met zoontje Kyan als aandachtig toeschouwer werd op waarde geschat door Erjan Lamberink die vrij simpel de doelman van de thuisploeg liet vissen na tien minuten voetballen, 0-1.
Gelukkig waren alle 22 acteurs in het bezit van een zwemdiploma anders waren ze allang verzopen op het veld. Nog voor rust loste Ruud Buitenhuis de geblesseerde Jari van der Veen af. Mede dankzij het veld speelde zijn blessure helaas weer op.
Na rust veranderde het spelbeeld niet bijzonder. Het spel was nog steeds geen lust voor het oog. Het werd zo een lange zit, een tweede helft die wel een uur leek te duren. Gelukkig kon na 70 minuten nog éénmaal de roodzwarte handen omhoog in de vaalgrijze Aadorper lucht. Tom de Lange tikte simpel binnen na goed voorbereidend werk van Erjan Lamberink.
In de slotfase had Mariënberg de score nog kunnen uitbreiden en deelden ASV’57 enige speldenprikken uit maar doelman Thijs Altena stond voortdurend op zijn post. Scheidsrechter Martin Bos uit Bentelo floot na ruim negentig minuten eindelijk voor het laatst op zijn fluit. Ach, slecht voetballen en toch de drie punten mee in de tas naar het Westerpark.
Je hoort ons niet klagen, het was zaak om het eerste competitieduel na de winterstop winnend af te sluiten. Gezien de vele afwezigen slaagden het eerste elftal daarom met vlag en wimpel en een dikke kus van de juffrouw. Volgende week reizen wij naar Nijverdal waar op sportpark Groot Lochter het verrassende SVVN onze gastheer zal zijn. Tot dan!

Opstelling:
Thijs Altena, Nick Noeverman, Patrick Drenthen, Edwin Hofsink, Henri Hofsink, Jari van der Veen (41. Ruud Buitenhuis), Micheal Zweers, Tom de Lange (84. Ryan Buitenhuis), Rolf Hofsink, Vinnie de Vries, Erjan Lamberink (88. Rick Kelder)

Man v/d Wedstrijd :
Erjan Lamberink (1 doelpunt, 1 assist)

Voor een korte foto-impressie klik hier