Voorbeschouwing Mariënberg – ASV’57

11 april 2018

(zaterdag 14 april, sportpark het Westerpark in Mariënberg)

Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor de Aadorpse Sport Vereniging (ASV’57), gehuisvest op sportpark ’t Heuveltje, uit Aadorp onder de zwartwitte rook van Almelo.
‘Uw Verslaggever’, néé niet uw geliefde (ahum) razende reporter van het roodzwarte hart maar de schrijvert van het stukkie proza op de ASV’57-site, mocht vorige week bij hoge uitzondering de vaste kritische noot van het Aadorper Vlaggenschip vervangen….‘Stoffel’, zo noemt deze beste man zich,was helaas verhinderd. Echter, bijna niemand in Aadorp of omstreken weet wie achter deze mysterieuze berichtgever van Aadorp schuil gaat. ‘Uw Verslaggever’ weet het maar houdt zich wijselijk stil. Want net als ‘Uw Verslaggever’ kan ‘Stoffel’ nog wel eens azijn pissen, het zout flink laten schuren op het Aadorper Aardappelveld. De knuppel in het bekende hoenderhok gooien, dat de 11 kippetjes het Spaans benauwd krijgen…
Maar ‘Uw Veslaggever’ zag afgelopen week van ASV’57 een memorabele wedstrijd. Want SVVN uit Nijverdal werd met Groot Lochter en vooral gemak opgerold. De productie van de Aadorper voorwaartsen stokten pas toen de teller op acht stond. Met een beetje meer geluk, van Gaals gogme etc. hadden dubbele cijfers niet misstaan.
Op de SVVN-site hield men de samenvatting van het duel ASV’57 – SVVN bijzonder kort dit keer. Met slechts 1 woord vatte de Nijverdalse Evert ten Napel de boel samen: NIKS! Geen verslag en zelfs geen foto’s, die gingen linea recta de prullenbak in op Groot Lochter!
Dus ASV’57 tankte zoals dat heet in voetbaltermen voldoende zelfvertrouwen naar Mariënberg toe! De vervanger van Stoffel spinde er garen bij, ging bijzonder vrolijk en later dan gepland richting moeders de vrouw maar had voor zijn echtgenote de eerste prijs van de verloting meegenomen dus van een huiselijke ruzie was afgelopen zaterdagavond nog even geen sprake. Neuh, bij het krieken van de zondagochtend kreeg hij de preek alsnog van zijn wederhelft. Wat dacht ‘Uw Verslaggever’ wel niet? De beroemde Stoffel eventjes lichtjes imiteren en dan ook nog eens op de kop in huus komm’n..? Dat pikt de modernse Aadorpse vrouw anno 2018 niet meer. Benieuwd wie zaterdag de pen ter hand neemt. Mag ‘Uw Verslaggever’ nog eens de boel naderhand analyseren of is Stoffel terug van zijn afwezigheid en doopt hij zijn scherpe pen weer in ’t één en ander. Hoe het ook zij. ASV’57 lijkt bijna veilig. Ze staan op een voorlopige 10e stek met voldoende afstand van degradatiekandidaat Achilles en de voor nu Na-competitiedeelnemers Drienerlo en RKSV. Een compliment aan trainer René de Visscher die net als onze huidige trainer, Niels van ’t Hoog, als een trainer van weleer, Mark Wagt, een gezamenlijk Prins Hendrik verleden hebben. Vruchtbare oefenmeester-aarde daar op sportpark Veenelanden in de Schelfhorst te Almelo. Wat ik oe brom! Dat is iets anders dan PH-Neutraal, waarvan Akte!
De Visscher is vast en zeker een vriend van onze zeurvitter want hij speelde nog niet eens zo gek lang geleden bij Heracles Almelo, daar koop je bij de bakker geen brood voor zou mede-heraclied Tom Egbers verhalen, maar toch. Heb je wel eens streepje voor. Genoeg geluld over onze gasten van komende zaterdag. Ik lijk Stoffel wel of anders die ‘Uw Verslaggever’, veel zinnigs komt er in ieder geval niet uit. Wij azen op sportieve revanche. Vorige week kwamen wij namelijk uit op een regelrechte zeperd als ik mijn correspondenten Lotterman&Woelderink mocht geloven. De appies liepen nou niet bepaald over van de Oeh’s en Aa’s…Neuh, zelfs een man van een wedstrijd kiezen was een brug te ver. Het is niet anders, het kan verkeren….Je hoort het Bredero nog zo zeggen. Wij waren behoorlijk onder PH 7, een extreem hoge zuurgraad duzz…Het is zaak voor ons om komende zaterdag zeker ver boven PH 7 te scoren….een lage zuurgraad. Bijvoorbeeld een 3-1 overwinning zou bijzonder zoet smaken als u begrijpt wat ik bedoel. Vast wel, soms begrijpen jullie uw razende reporter en soms ook niet, lekker boeiend. Die heb ik vorige week genoeg gezien.
Dus d’r an met de lippe. Graag de bal naar voren, niet achterom kijken en richting het doel van de Aadorpers….Ik voorspel derhalve een 3-1 zege. Kunnen wij, terwijl die ene Almeloër keuvelt met die andere Almeloër-adept, proosten met enkele pretkegels op al het mooie in ons roodzwarte voetballeven. Het duel staat onder leiding van de heer Maarten Spoon en hij blaast om half drie voor het eerst op zijn fluit. Veule willen kerels en succes mannen!
(AD).