Voorbeschouwing Mariënberg – Juliana’32

09 mei 2018

(zaterdag 12 mei, sportpark het Westerpark in Mariënberg)

Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor SportVereniging Juliana’32, de club van mien ome Johan, uut Hengelo.
Vaak houdt Niels de vuile was binnen het team maar vorige week schoot onze trainer toch enigszins uit zijn rechterslof. Hij laakte in de krant de instelling van zijn spelers. Dat ze niet bij de les waren, te gemakzuchtig en totaal niet scherp. Het leverde uiteindelijk een 4-2 nederlaag op bij SVVN.
Vooral de slappe eerste helft nekten de roodzwarten in Nijverdal. Het tweede bedrijf was stukken beter, er waren zelfs kansen op een gelijkspelletje of een smerige zege maar Mariënberg kreeg na negentig minuten gewoon de deksel vol op de neus. Auw….!!!
Met daarbij een trainer die absoluut niet tevreden kon zijn en dat tevens niet onder stoelen of banken stak. De doelstelling raakt zo verder uit het zicht met nog maar 3 wedstrijden voor de boeg! Tuurlijk, het staat allemaal dicht bij elkaar, zaterdag winnen en je stijgt zo weer een paar plekken, maar toch! Je begrijpt wellicht wat ik probeer te vertellen, anders moet je beter luisteren….
Het mag toch niet zo zijn dat nu, bijna aan het einde van de rit, alsnog het grote chagrijn de kop op gaat steken want ondanks de overvolle ziekenboeg draaiden wij tot nu gewoon een goed seizoen.
Laten wij nu alsjeblieft niet dat goede gevoel overboord laten stromen, zo maar het troebele kanaal in. Dat zou eeuwig zonde zijn en doen wij ons zelf flink te kort mee… Waarvan Akte!
3 wedstrijden volle bak, d’r op of geen vreten, tegen Juliana’32 – Banthum en als afsluiter de thuiswedstrijd versus Quick’20….3 x 90 minuten alles geven! En waarom ook niet? Dit seizoen hebben wij meerdere malen laten zien boven onszelf te kunnen uitstijgen. Vul die ballon met lucht en ga zweven, durf je dromen waar te maken. Toe maar…!! Voor onze gasten uit Hengelo kan het seizoen eigenlijk niet meer stuk. Na zeventien(!) seizoenen van een prijs verstoken te zijn geweest pakten ze 26 april jongstleden gewoon de tweede periodetitel door Hellendoorn thuis met 1-0 te verslaan. De Hengeloërs begonnen uiterst ongelukkig aan deze competitie-jaargang. Het wilde maar niet vlotten bij de ploeg van de sympathieke en afscheidnemende trainer Marcel Degenaar. De ene nederlaag volgde de andere op, net of het bier niet meer wilde gisten. Net of ze niet meer wisten hoe ze de ene voetbalschoen voor die andere moesten zetten. Alles mislukte waar eerder lukken in het Hengelose woordenboek op sportpark Groot Driene met chocoladeletters stond geschreven.
Pas na de overwinning op Mariënberg, zegge en schrijven 25 november 2017, begon de boemel van Degenaar weer soepeltjes te treinen. De ploeg van mien Ome Johan zag de wereld weer in de zunne en reeg de ene na de andere overwinning aan elkaar. Ineens wist Oscar van Dalen overal het antwoord op en scoorde die XXXL-spits mening doelpunt in de voorhoede. Ze noemen het zelf de kroon op ’t werk, na 17 jaar maken zij zich op voor het toetje om promotie naar de 2e klasse af te dwingen. Het kan verkeren…..Die Bredero huist vast ook aan de Zwavertweg, wat ik oe brom!
Het moet sowieso een feest worden komende zaterdag op het altijd gezellige Westerpark.
De spare-ribs van Lotterman liggen al dagen in de marinade, die zijn zaterdag zo mals als boter maar kan zijn. Voeg daar een zwarte Guinnes bij, Ierse muziek en dito gezelligheid, wat spelerij, wat mooi dom geouwehoer en het nakaarten in de 3e helft is nog nooit zo leuk geweest.
Maar dan moeten wij wel eerst de kroon op het werk van 12 mei zetten. Eerst het zoet van een overwinning proeven. Juliana’32 verslaan, het liefst met 3-1 maar het mag ook met 1-0 of een doodsaaie 6-5. Maakt ons niet uut, als de punten maar in Mariënberg blijven.
Want gaat Juliana’32 er vol voor of spelen ze plichtmatig het seizoen uit om dan als een volle pak yoghurt de toetjesronde in te gaan. Het is koffiedik kiek’n. Benieuwd welke antwoorden Niels afgelopen week kreeg op zijn vraag waarom het vorige week niet lukte tegen SVVN.
Verder zijn we allemaal benieuwd hoe de koppies nu staan, welke ruggen allemaal worden gerecht.
Ik denk gewoon 11 op een rij, daarom gok ik ouderwets op een 3-1 zege.
Want zeg nou zelf, na een zege op Hengelo smaakt bier veel lekkerder , zeker met de spare-ribs van Lotterman, Gerard Lotterman met zijn speciale marinademix. Kiek er nu al naar uut….Water leup mie in de mond. Het duel staat onder leiding van de heer Hermann Marschalk en hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluit. Slàinte! (Proost op zijn Iers) Veule wille en succes Mannen.