Voorbeschouwing Mariënberg – V.V. Hellendoorn

07 maart 2018

(zaterdag 10 maart, sportpark het Westerpark in Mariënberg)

Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor VoetbalVereniging Hellendoorn.
Koning winter regeerde vorige week als een ijzige vorst over onze groene velden. Het deed de KNVB al vroeg besluiten om het hele voetbalprogramma in 3D te cancellen. Vorige week dus geen voetbal, maar ondermeer klaverjassen en pokeren in de kantine, of een middagje met vrouwlief op pad. Bredero zei het ooit: het kan verkeren…..
Zoals het nu lijkt kan er komende zaterdag wel gebald worden op het Westerpark. Gelukkig maar! De ploeg van trainer Edwin Duim reist af naar Mariënberg. Wij vinden het elftal op een voorlopige achtste plaats terug in de rangschikking. Vele voetbalkenners hadden Hellendoorn hoger ingeschat. Samen met Quick’20 en Oranje Nassau zouden de bewoners van sportpark de Voordam dit seizoen de dienst uit gaan maken. ON en de Oldenzaalders passen keurig in het geschetste profiel, ON leidt de dans en Quick volgt op de tweede plek. Alleen Hellendoorn blijft achter. Veertien wedstrijden, 20 punten gesprokkeld. Naast zes winstpartijen ook zes verliesbeurten en twee keer gelijk! Het laatste duel wat Hellendoorn speelde, thuis tegen Drienerlo, leverde een grote overwinning op. De studenten werden met pek en veren en een 5-1 kansloze nederlaag terug gebonjourd richting de UT. Twee dagen later sprak de Tubantia van het feit dat Hellendoorn de strijd nog niet opgaf. Geteisterd door een ware blessureplaag en ondanks de huidige plek in de middenmoot was de doelstelling, een plek bij de eerste zes, nog altijd binnen handbereik. De tweede helft van het seizoen moet er eindelijk worden ge-oogst. Verder lezend kwam de bekende aap wel uit de Hellendoornse mouw. Voor de winterstop waren de resultaten ronduit teleurstellend. Als excuus mocht worden aangevoerd dat na de degradatie vorig jaar uit de tweede klasse een drietal ervaren dertigers stopten en Kemperman en Hendriks kozen voor voetballen bij de Zweef. Het gat werd hoofdzakelijk opgevuld met eigen jeugd. De blessuregolf bij onze gasten van komende zaterdag maakte het plaatje helemaal compleet. Zie hier het relaas van tegenvallende resultaten….
Tja, het kan verkeren. Met deze problemen kampte onze enthousiaste trainer Niels van ’t Hoog ook. Hij zag maar liefst zes basisspelers vertrekken naar elders, naar moeder de vrouw, naar lagere elftallen, naar verweggistan en spelers die de schoenen hoog aan de wilgen hingen. Ook Niels kreeg te maken met zo’n Golf, een dikke vette blessuregolf. Niet grappig. Enkele langdurige pechgevallen die het hele seizoen al vanaf de zijlijn noodgedwongen moeten toekijken. Daarbij paste Niels ook flink wat jeugdspelers in, gaf hen 100% vertrouwen en dit betaalde zich al enkele keren in klinkende munt uit. Wij zijn blij met onze huidige zesde plek. Een plek die wij misschien wel in gedachten hadden. Is het glas halfvol of halfleeg….?? Bredero zei het al: Het kan verkeren! Alles bij elkaar opgeteld en afgetrokken staan wij keurig in het linkerrijtje met de nummers drie, vier en vijf binnen handbereik. Duimen graag!?!? Als je nog compost hebben wilt moet je voor 10 maart bestellen in Hellendoorn. Zij willen nu alvast gaan bemesten voor het volgende seizoen. Met het aantrekken van trainer Bart Benneker kiezen ze voor de toekomst, rustig opnieuw beginnen met de opbouw. Bart trainde twee jaar de jeugd van Hellendoorn en weet wie er allemaal tegen het eerste elftal aan zit te schoffelen. Na twee seizoenen vertrekt Edwin Duim naar zijn oude liefde, Sportclub Genemuiden, waar hij de assistent wordt van Jan van Raalte. Een rode loper en een mooi avontuur ligt in het verschiet voor Duim daar in tapijtstad Genemuiden. Van Hoog zal wederom moeten puzzelen met zijn opstelling, wat dat betreft hebben beide elftallen dezelfde problemen. Het is maar voor welke invalshoek je kiest. Vorig jaar verrasten wij Hellendoorn wel een beetje. Met een 1-3 zege verlieten wij lachend Hellendoorn, die met acht tellen nog uitgeteld tegen de touwen lag. Ze hadden eigenlijk een 1’tje op het formulier ingevuld maar het roodzwarte hart uut Mariënberg had wat anders omcirkeld. Weer een 3-1 overwinning zou mooi zijn, maar 1-0 is tevens prima.
Alles voor de opmaat van het feestje wat het derde elftal na het duel Mariënberg – Hellendoorn heeft georganiseerd. The X Party met DJ Blonde Geert en een mysterieuze gast of gastin wat ondermeer te zien was in programma’s als Idols en the X-factor. Maar eerst 2 x 3 kwartier voetballen. We starten om half drie en scheidsrechter Hermann Marschalk hanteert de fluit.
Veule wille en succes Mannen!