Voorbeschouwing SVVN Nijverdal – Mariënberg

01 februari 2018

(Zaterdag 3 februari , sportpark Groot Lochter in Nijverdal)

Komende zaterdag reizen wij af naar Nijverdal waar op sportpark Groot Lochter aan de Rossinistraat nummer 2 Sport Vereniging Volharding Nijverdal (SVVN) onze gastheer zal zijn.
Je scoort als SVVN zijnde vier keer op een kunstgrasveld in Oldenzaal en toch was het niet genoeg voor de zege, notabene je verliest er zelfs met 5-2 van Quick’20. RaRa, hoe kan dat….?? Nou, hierover later meer! Wat ik je brom…. Op zich is verliezen bij Quick geen schande. Absoluut niet. De Oldenzaalders hebben gewoon een goede ploeg. Waarvan Akte! Volgens de SVVN-verslaggever was het achteraf een kansloze missie en waren twee zaken mede debet aan het verlies. Een goede thuisclub en een niet scherp acterend SVVN. Duzz! Maar het leidde bij de Nijverdalse ploeg niet tot een mannetje overboord. Neuh, ze raken volgens mij op Groot Lochter niet zo snel in paniek. Vooral het positieve gevoel van voor de winterstop moet leidend zijn voor het elftal van trainer Bart Ester aldus de razende reporter. Want laten we eerlijk zijn. SVVN verbaasde de eerste helft van het seizoen vriend en vijand. Vorig jaar nog martelen onderin, het vege lijf net gered, bivakkeren ze nu gewoon op de vierde stek net achter de grootmachten Oranje Nassau, Quick en Banthum.  Het kan verkeren, je hoort het Bredero zo zeggen.
Toch zit de groenwitte schrijvert van het stukkie proza op de SVVN-site de uitslag nog steeds dwars wat men behaalde vorig jaar op het Westerpark. Het werd een vlekkenloze remise (1-1) maar SVVN had volgens deze beste man (kan natuurlijk ook een vrouw zijn) moeten vertrekken 23 september jl. met een zege uit Mariënberg tijdens de seizoensouverture. De ‘overtreding’ voorafgaande aan de goal van de roodzwarten werd niet opgemerkt door de leidsman. Het is dat deze beste man/vrouw er zelf weer over begint, op de beelden (gratis beschikbaar gesteld door SVVN) kunnen wij er nog steeds geen chocolade laat staan een schwalbe van maken. Ach, je wint wat en soms verlies je wat en soms schiet je twee keer in je eigen goal….
Tja, dat kan ook. Ik zou er nog even op terugkomen…bij deze. SVVN scoorde dus afgelopen zaterdag vier keer maar liefst twee keer achter haar eigen doelman. Het overkwam de arme en 21-jarige Delano Papilaja, de robuuste verdediger van onze gastheer komende zaterdag.  Ach, hij stond wel mooi dinsdag in de Tubantia. Elke nadeel heb zijn voordeel….. Hij zint op revanche en wil het liefst zaterdag scoren in het vijandelijke doel, bij ons duzz…. Nou, ik dacht het niet! Daar steken wij het liefst aardig wat stokkies voor.
Zelf kwamen wij redelijk ongeschonden uit de winterstop. Wij reisden met maar liefst zeven afwezigen af naar Aadorp waar op sportpark ’t Heuveltje ASV’57 ons reeds stond op te wachten. Maar ASV’57 legde ons weinig tot geen strobreed in de weg. Zelf misten ze ook enkele bepalende spelers. Zo nam de ‘Wim Doek’ van ASV’57 tussen de palen plaatst en hanteerde de zeurvitter derhalve de vlag. Hij kan beter overweg met de hamer, maar ja, je kunt niet overal in uitblinken. Hij leek wel verdacht veel op Marcel Jaspers, maar dat geheel terzijde. Die kan ook beter fluiten… Verder ontbrak de spits. Ja, altijd wel handig als je wilt scoren. Néé, wat wij voetballend lieten zien was niet om over naar huis te schrijven desondanks werden de punten (3 in totaal) wel gekoesterd door de manschappen van trainer Niels van ’t Hoog. Hopelijk heeft hij op sportpark Groot Lochter weer de keuze uit meerdere opties en behoren enkele blessuregevallen tot verleden tijd.
Vorig jaar begon SVVN als de underdog maar willen ze nu graag thuis winnen om het gat naar de koplopers niet groter te laten worden. Kortom, SVVN zal volharden naar voren en thuis het spelletje willen maken. Laat maar komen denken wij dan….
Ik gok gewoon op een ouderwetse 1-3 zege, pakken wij na afloop de paling in. Kieken welk bier er nu na afloop voor ons klaar staat? Denk niet in de kleedkamer zoals ooit het geval was maar gewoon bij de lieve vrijwilligers aan de bar.
Het duel staat onder leiding van de heer Maarten Holtus en hij fluit om precies half drie voor de aftrap. Veule wille alvast en natuurlijk ontzettend veule succes! (AD)