VR1 ook te sterk voor OZC

12 april 2018

Na de ruime overwinning van 16-0 moest op de woensdagavond aangetreden worden tegen de dames van OZC. Tegen Hoonhorst hadden ook zij een overwinning behaald en wel met 3-0, dus op papier moest het te doen zijn. Toch werd bij de warming-up al duidelijk dat OZC niet van plan was het veld af te stappen met een grote nederlaag en hadden ook zij enkel jonge speelsters opgetrommeld die het elftal moesten versterken. Ondanks die aanvulling was vanaf begin wel duidelijk dat we deze wedstrijd winnend moesten afsluiten. We begonnen ook sterk, maar hadden in het begin een paar keer pech dat de bal net niet tussen de palen verdween. Met name Lydia, die tot 2x toe de paal wist te raken. Het duurde tot de 11e minuut voordat we op voorsprong kwamen. Lydia mocht alleen op de keepster afgaan en met een bekeken schot wist ze deze ditmaal wel te passeren, 0-1. We bleven de tegenstander onder druk houden en in de 20e minuut resulteerde dit in de 0-2 van Rosalie. Hoewel we kansen kregen om de stand uit te breiden wisten we tot aan de rust niet meer te scoren.
Ondanks dat in de rust nog duidelijk werd aangegeven scherp te beginnen en te zorgen dat we snel de voorsprong uit moesten uitbreiden, was het toch OZC die na 2 minuten de aansluitingstreffer wisten te maken, 1-2. Gelukkig pakten we het weer snel op en toen in de 39e minuut Lieke de 1-3 binnen schoot en we ook binnen 5 minuten uit wisten te lopen naar 1-5 door doelpunten van Lydia en Laura, was het verzet gebroken. Het slotakkoord was voor Marijke die ook haar doelpunten nog meepikte en vlak voor tijd de 1-6 en 1-7 wist te scoren.
Al met al een goede overwinning en gelukkig ook weer een wedstrijd waarbij we meer tegenstand kregen dan in de 2 voorgaande wedstrijden.
De eerstvolgende wedstrijd duurt nog even, mede doordat Nieuwleusen zich terug heeft getrokken. Op 11 mei is in Raalte Rohda de tegenstander.