VR1 wint eerste wedstrijd voorjaarscompetitie

11 maart 2018

Na een (te) lange periode van niet spelen nu eindelijk weer een wedstrijd in competitieverband.
Tegenstander dit keer SVZW2 die voor het eerst aan deze 7 tegen 7 competitie meedoen en waarvan we dus niet wisten hoe sterk ze waren. De afspraak was dan ook om rustig af te wachten en te kijken waar en wat de mogelijkheden waren. Al snel bleek dat we deze wedstrijd niet mochten verliezen. We waren vanaf het begin veel beter en met name Marijke was een plaag voor de verdedigsters van SVZW en het was dan ook niet verwonderlijk dat zij ons in de 6e minuut op voorsprong bracht en ook de 2-0 na 11 minuten wist te scoren. In de 13e minuut maakte de sterk spelende nieuwkomer Lydia Welleweerd er 3-0 van en was de ban gebroken bij de tegenstander. Voor rust wisten Rosalie (2x), Marijke en Lydia nog te scoren en zodoende was het met rust al 7-0.
Na rust wist opnieuw Marijke in de 34e minuut te scoren en daarna een langere periode waarin door ons niet gescoord werd en het spel wat slordiger werd. SVZW wist zowaar in de 45e minuut een keer te scoren, 8-1 Toen was het de beurt aan Laura om haar verjaardag op te vrolijken en met een mooi doelpunt wist ze de 9-1 te scoren. Dit werd iets te lang gevierd, want vanaf de aftrap wist SVZW direct weer tegen te scoren, 9-2. Het slot was weer voor ons en door doelpunten van Lydia, Rosalie en Lieke werd uiteindelijk een royale 12-2 overwinning geboekt. Een mooi begin van een nieuwe competitie.