Marienberg 1 - Rigtersbleek 1 - https://www.vvmarienberg.nl

Marienberg 1 - Rigtersbleek 1

Marienberg 1 - Rigtersbleek 1

Marienberg 1 - Rigtersbleek 1

1e-rigtersbleek.png

Voorbeschouwing Mariënberg – Rigtersbleek
(Zaterdag 28 januari 2022, sportpark het Westerpark in Mariënberg)
Komende zaterdag zijn wij op het vertrouwde Westerpark gastheer voor voetbalvereniging Rigtersbleek, die normaal gesproken bivakkeren op het ontmoetings- en sportpark Rigtersbleek aan de G.J. van Heekstraat, nummer 15, in het pittoreske Enschede.

De (zater)dag die je wist dat zou komen…Het bezoek van de ongenaakbare koploper Rigtersbleek!
Mocht van ons nog wel enkele maanden duren. Want van de ruim drieduizend clubs in het amateurvoetbal staat Rigtersbleek, samen met 10 andere voetbalverenigingen in Nederland, op een bijzonder en indrukwekkend lijstje. Namelijk in een rijtje van eerste elftallen die alle wedstrijden in haar competitie tot nu toe glansrijk wisten te winnen. Alleen maar tienen op het tussen-rapport en een dikke kus van de juffrouw. 11 gespeeld – 33 punten. 44 goals voor en 7 tegen. Gemiddeld scoren ze dus 4 goals per wedstrijd en krijgen ze maar 0,64 doelpunt tegen! Waarvan Akte en Hulde!

Inmiddels 10 punten los van nummer 2, runner-up Hellendoorn. Daar wisten de ‘Blekers’ vorige week ook van te winnen. We kunnen de bloemen reeds kopen bij de Lelie, die verwelken echt niet, wat ik oe brom! Het is niet de vraag of Rigtersbleek kampioen wordt maar wanneer…?
Het kan behoorlijk koud zijn eind februari op de platte wagen, zou maar wat hout en lucifers meenemen! Ik zou ff rustig aan doen, snap je ‘m, ff wat gas terug. Bijvoorbeeld tegen M’berg.
Eind maart, begin april schijnt wat vaker de zon en kun je lekker buiten het kampioenschap vieren.
Als je snapt wat ik bedoel.

Rigtersbleek, ik hoor jullie denken. Tijd voor een nieuwe ontdek je plekje…? Ok, een korte deze keer. We weten allemaal waar Enschede ligt en dat daar ons bier vandaan komt. De club vindt je in de wijk Twekkelerveld. Vlak in de buurt van o.a. het FC Twente Stadion. Aan het begin van de vorige eeuw was Twente het textielcentrum van Nederland. Het wemelde er van de spinnerijen die eigendom waren van textielfamilies als Van Heek, Ten Cate, Scholten, Blijdenstein etc.
Eén van de ‘Van Heek fabrieken’ is Rigtersbleek in Enschede. Ze produceren er vooral katoenen stoffen voor het maken van sarongs (traditionele kledij) in Nederlands-Indië.
Je voelt ‘m aankomen. De voetbalclub werd opgericht door arbeiders van de textielfabriek, elke dag garen spinnen gaat namelijk ook stierlijk vervelen, of nie dan! We schrijven 10 augustus 1910 en voetbalvereniging Rigtersbleek was een voldongen feit! Trap die bal naar voren….
Tot voor kort speelden ze op de zondag. Eerste klasse! Een mooie en historie-rijke vereniging, zelfs betaald voetbal gespeeld.

Wellicht vertel ik daar wat meer over, als wij over enkele maanden daar gaan buurten! Kunnen we vast en zeker de bloemen meenemen. Dan zijn ze al lang en breed kampioen. Maar misschien zijn wij wel de beruchte bananenschil waarover ze komende zaterdag struikelen. Aanvoerder Dick Schreinders zei het vorig week nog: ‘’De grootste tegenstander zijn we zelf.” Je weet het niet! We hebben wel eens vaker gekke dingen uitgehaald. Iemand zette er vorige week tijdens de nabeschouwingen bij Café Mans er spontaan een vat bier op als wij de koploper een pootje weten te lichten. Ik voel een uitdaging aankomen voor ons vlaggenschip. Moet Wolter de knip trekken? Normaal gesproken, elf van de tien keer, zijn wij volslagen kansloos tegen het roemruchte Rigtersbleek. Zijn wij slechts een zuchtje wind voor hen onderweg naar de oh zo geliefde 2e en 1e klasse voor Rigtersbleek. Maar het kan soms stormen op het Westerpark. We beginnen in ieder geval met 0-0, 11 tegen 11, dus er kan sowieso niemand vrij staan. De bal is rond, cliché’s genoeg dunkt me, derhalve…..
Wat ook altijd zo’n cliché is, of misschien was, is dat de voorzitter (zeurvitter, red.) van een voetbalclub een man moe(s)t zijn. Waarom toch? Bestuurt een man beter een club dan een vrouw?
Ooit waren wij één van de eerste voetbalclubs in de regio met een vrouw in het bestuur.
Iedereen kende haar naam. Logisch, je hoefde maar één vrouwennaam te onthouden tussen al die tientallen kerels en iedereen heette vroeger Jan of Henk, of omgekeerd! Trots op onze Ali Prins.
Ik zat laatst wat te filosoferen. Stel dat Jan de zeurvitterhamer aan de wilgen hing, welke vrouw zou hem dan kunnen opvolgen bij onze club? Moet dat een strabante tante zijn, die thuis ook de broek an hef? Een oud-voetbalster, die de klappen van de zweep kent of weer iemand uit het bedrijfsleven? Dat heeft ons de laatste jaren geen windeieren gelegd. Maar hoe kwam ik daar zo op…?
Nou ik zat van de week ’s avonds wat te googelen op Rigtersbleek, club en organisatie.
Warempel bij Rigtersbleek hebben ze de koe reeds bij de horens gevat.
Daar hebben ze een heuse zeurvitster die ‘aanvoerder’ is van wel ruim duizend leden.
Denk dat Sara Nijenhuis een vrouw naar Jan zijn roodzwarte hart is.
Waar Jan opgroeide aan de Bornebroeksestraat (vlak bij het oude Heracles stadion, hij heeft het vaak genoeg verhaald) speelde Sara in haar jeugd vlakbij de velden van Rigtersbleek die iets magisch hadden voor haar.
Net als Jan is de voorzitter van Rigtersbleek een ondernemer en maatschappelijk gezien wil ze graag het verschil maken. Jan is/was actief in de lokale politiek - VOV (Volkspartij Ommen Vooruit), Nijenhuis was ook actief/is nog steeds actief in de Enschedese politiek. Ze is bovendien niet op haar mondje gevallen. Jan ook niet, haha. Denk dat Jan graag met Sara een kopje koffie wil drinken want Rigtersbleek is veel meer dan een voetbalclub. Iets wat Jan ook graag wil met ‘zijn’ Mariënberg.
Een ontmoetingsplek voor Beerzerveld, Beerze en Mariënberg. Hoe doe je dat in Enschede?
Jan doet dat o.a. met Vechtdal Vitaal, middagen organiseren (koersbal) voor ouderen bijvoorbeeld.
Jan wil meer. Bij Rigtersbleek wordt er niet alleen gevoetbald maar is er iedere dag van alles te beleven voor jongeren en ouderen die overdag en ’s avonds bij ’t Paviljoen terecht kunnen.
Kinderen uit het speciaal onderwijs komen er voor opvang, begeleiding en warm eten.
Hoe bijzonder is dat! Verder beweren ze allebei verstand te hebben van voetbal….Ja, ja!
Dat schept wel een band. Alhoewel. Jan is voor Heracles, ik gok zijn collega voor Twente!
Als we zaterdag niet kunnen winnen zit misschien daar voor ons als club zijnde wel de winst.
Een kijkje in andermans keuken waar een vrouwelijke chef-kok al jarenlang de scepter succesvol zwaait! Je moet het ijzer smeden als het heet is want na dit seizoen zien wij Rigtersbleek nooit never niet weer terug.
Wij hebben al een fantastische speeltuin op het sportpark, wie weet welke faciliteiten wij nog meer als echte dorpsclub kunnen faciliteren voor de omliggende dorpen!
Traagheid is er al genoeg. Kom maar door met de ideeën.
Kortom, dat moeten wij zekers niet doen tegen de, voorlopige, ongenaakbare koploper, traag bewegen! Kop d’r veur, d’r of geen vreten. Als we nu met 1-0 of met 10-0 de bietenbrug opgaan….
Als we niet willen verliezen moeten we gewoon spelen om te winnen. De dood of de gladiolen.
Misschien zijn wij de bananenschil voor Rigtersbleek, zij kunnen ook eens een scheet dwars hebben zitten. Ik zeg gewoon 3-1 voor ons. Je moet ergens in geloven….Niet dan?
Het duel staat onder leiding van de heer Jan Everlo en hij blaast om half drie voor het eerst op zijn fluit. Kieken wat het wordt.
Veule wille maar vooral veule Skik.
Joah, mag wel zo.
(AD)

 

Kleedkamer

6
1

Wordt gespeeld op veld

veld 1 - Veld 1

Competitie

Wedstrijd-nummer

38411

Scheidsrechter

J.A.M. Everlo

Accommodatie

Sportpark Westerpark
Westerweg 8 A
7685PK BEERZERVELD
tel. 0523-251600

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
21 jan 2023 Bruchterveld 1 - Marienberg 1 co 1 - 2
17 jan 2023 SC Elim 1 - Marienberg 1 vr 1 - 2  
10 dec 2022 SVVN 1 - Marienberg 1 co 2 - 0
03 dec 2022 Marienberg 1 - De Esch 1 co 2 - 3
26 nov 2022 Wilhelminaschool 1 - Marienberg 1 co 4 - 2

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
21 jan 2023 Rigtersbleek 1 - v.v. Hellendoorn 1 co 3 - 2
10 dec 2022 Rigtersbleek 1 - Bruchterveld 1 co 4 - 1
03 dec 2022 Rigtersbleek 1 - SVVN 1 co 8 - 0
26 nov 2022 De Esch 1 - Rigtersbleek 1 co 0 - 3
19 nov 2022 Rigtersbleek 1 - Wilhelminaschool 1 co 4 - 2
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!