Doelpuntenmachine JO13-1 draait op volle toeren!

ST SC Balkbrug/Avereest JO13-1JM

Marienberg JO13-1JM

Groep 4 19

5 september 2020 9:15

Onbekend

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Balkbrug JO13-1 op het programma. Dit was de tweede wedstrijd in de bekercompetitie. Vorige week werd er met 1-1 gelijk gespeeld, dus vandaag was een goed resultaat belangrijk.

logo_vvmberg.pngMaarten, Joost en Erwin deden tijdens de tactische bespreking hun best om iedereen klaar te stomen voor de wedstrijd. Aan een enkeling werd de buitenspelregel nog even goed uitgelegd, ook niet onbelangrijk!

De wedstrijd begon en meteen was Mariënberg de bovenliggende partij. We hadden afgesproken om de bal zoveel mogelijk over de grond te spelen en om lekker veel te tikken. Dit ging bij vlagen heel erg goed! In de derde minuut kwam de bal bij Luuk. Die stuurde op zijn beurt Kenji weg met een mooie steekbal. Kenji kon de bal over de keeper heen stiften, 0-1!

De goede start werd voortgezet. In de 6e minuut kreeg Roan de bal aan de zijkant. Er volgde een kiezelharde voorzet waarbij Luuk de bal kon aannemen en binnen kon tikken, 0-2!

In de 15e minuut werd Luuk weggestuurd. De verdediging had moeite met de enorme snelheid van de aanvaller. De verdediger maakte een slimme overtreding door Luuk een duw te geven. Daarmee was de kans verkeken, maar niet als het aan Kenji lag. Uit de vrije trap die volgde schoot hij feilloos raak, 0-3!

Vervolgens ging het snel, zo snel dat de razende reporter niet helemaal heeft kunnen bijhouden hoe alle goals zijn gevallen. In de rust stonden we met 0-8 voor. De doelpunten werden gemaakt door Luuk (3x), Roan bleef koelbloedig tijdens een één op één situatie en Benthe scoorde een fantastisch afstandsschot. Tygo vertelde ons dat het Benthe was. Het technisch trio heeft namelijk nog wat moeite om de twee zusjes uit elkaar te houden.

In de rust werd afgesproken om de lijn door te zetten, omdat het doelsaldo later nog belangrijk kan zijn. Deze instructies werden door de spelers uitstekend opgevolgd. Na doelpunten van Roan, Luuk en Kenji stonden we op 0-13.

Na dit moment werd het allemaal iets minder, maar wat wil je ook als je zo dik voorstaat. Balkbrug maakte tegen het eind van de wedstrijd nog 2 doelpunten. Dit zorgde ervoor dat de eindstand werd bepaald op 2-13!

Een wedstrijd met een hoop positieve punten. De verdediging zag er strak uit. Het middenveld zat er bovenop en de aanvallers maakten de kansen af. Een goede wedstrijd van iedereen!

We hebben een goede start in de bekercompetitie! Volgende week spelen we de belangrijke laatste bekerwedstrijd tegen IJVV IJsselmuiden. Bij winst is de kans groot dat we dit avontuur voortzetten! De wedstrijd begint om 09:15 op het Westerpark. Komt dat zien!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!