Bruchterveld 1 - Marienberg 1

Bruchterveld 1 - Marienberg 1

Bruchterveld 1 - Marienberg 1

Voorbeschouwing Britishfield - Mariënberg
(zaterdag 26 september 2020, sportpark Noppenweide in Bruchterveld)  
Komende zaterdag reizen wij af naar Bruchterveld waar op sportpark Noppenweide aan de Meester Holtropstraat nummer 3 VoetbalVereniging Bruchterveld, ook wel de Tricolores genoemd, onze gastheer zal zijn.
Voor mij zat de club van de gestampte pot vroeger aan de Juffrouw Corneljestraat maar dat was eens….Nu zeg ik gewoon de Venemanstraat.
Een naaste buur is beter dan een verre vriend, dat geldt zeker voor het altijd sympathieke Bruchterveld. Wij, ik zeker, komen er graag.
Altied hartelijk, altied de arm om oen schouder of soms zelfs een dikke knuffel of drie gemeende zoenen op je bakkes….Heerlijk. Thuus ook alles goed?
Maar door dat gedoe van anderhalve meter afstand en zo lieten wij Bruchterveld de laatste maanden behoorlijk links liggen, of rechts dat kan ook, tis maar net van welke kant je het bekiekt.  
Ik verloor dat mooie cluppie achter het huus van Henk en Hennie een beetje uit het oog. Sorry!
Je hebt dat soms. Kom je niet meer op de koffie, zie je je buren niet meer in de tuin en zo.
Hallo, hoe is het…? Ie hebt het gras er mooi bij liggen…Van die dingen, druk bezig met oe zelf en vooral met het feit gezond te blijven. Je kent het wel, gedoe allemaal. Nogmaals Sorry!
Daarom gisteren (dinsdag duzz) maar ff met oud-voorzitter Henk Reinders gebeld terwijl uw razende reporter onderweg was naar Groningen. Er gaat namelijk niets boven Groningen zeggen ze daar, nou ik kan u vertellen: er gaat ook niet veel boven Bruchterveld dit seizoen.
Ik wens hen nu al een betere klassering dan vorig jaar. Wat ik oe brom! Bovenkant rechterrijtje of zo.
Bruchterveld_-_Marienberg.jpgZo hoorde ik van de ooit zo bevlogen zeurvitter mooie verhalen. Hij schrijft nu wekelijks de stukkies en Henk kennende zal hij vast en zeker nog wel wat meer hand- en spandiensten verrichten rondom de Noppenveste op het reeds eerder gememoreerde Noppenweide.
Henk, trouwens vorig jaar weer de minst gegeven meisjesnaam maar dat geheel terzijde, vertelde dat 3 sterkhouders dit seizoen er niet meer bij zijn. Oh Ja, Ja Joh…Oké, wist ik niet!
De klasbakken Koen Otten, Jarno Otter en doelman Wouter Huisjes hebben spreekwoordelijk de (hand)schoenen aan de Bruchterveldse wilgen gehangen.
Ze leken geknipt voor het spelletje deze heren maar blijkbaar zijn er andere prioriteiten boven komen drijven. Ik snap dat wel, er is meer dan voetbal. Of niet dan?
Zo zal, denk ik, Jarno (de straatgenoot van mien Moe) vast en zeker zijn driekoppige kroost klaarstomen voor een glorieus entree op het roodzwarte Westerpark.
Jarno is een Mainbarger aan het worden, nog niet eentje in hart en nieren, maar dat komt vanzelf. Waarvan Akte! Leuke naam trouwens voor jullie zoon, Moos. Die hoor je of zie je niet vaak…hahaha.
IK hoop de heren zaterdag nog wel ff te zien, ouwe jongens krentenbrood. Jullie kennen het wel.
Het team van de nieuwe trainer Job Lamberink kreeg wel enkele versterkingen er voor in de plaats.
Zo kwam via het kanaal Almelo – de Haandrik uut het mooie Gramsbergen Rutger Dijk binnen gevaren. Een absolute versterking volgens de kenners aan de spreekwoordelijke wal.
Onder de lat won Kevin op de Haar voorlopig de keepersstrijd van Koen Godeke, als ze maar mee kunnen voetballen hè.  Zien ze het licht ook eens bij PSV, maar dat terzijde.
Vorige week verloren ze met 4-0 van Oranje Nassau. Die nederlaag was misschien ingecalculeerd maar ik vernam dat er wel een paar doelpunten voor de Tricolores in had mogen zitten.
Toch een essentieel onderdeel van het spelletje wat voetbal schijnt te heten…scoren!
Nieuwe ronde, nieuwe kansen zullen we derhalve maar zeggen. Bruchterveld_-_Marienberg_2.jpg
Mariënberg kende een meer dan uitstekende start van de competitie. Het won eindelijk eens weer van Banthum na bijna honderd jaar. Althans zo voelde het wel na de onvervalste kanaalderby.
Wat een enthousiasme en opwinding maakte zich van mij meester, kon ’s nachts maar moeilijk de slaap vatten en ik had niet eens zoveel gedronken….Kun je nagaan, hoe diep het allemaal zat!
Want het was en is een zege die bijzonder goed is voor het moraal. Dat geeft de burger behoorlijk wat moed.
Maar besef ook, één zwaluw maakt echt nog geen zomer al zitten wij nu alweer enkele dagen in de herfst te koekeloeren…
Laat de blaadjes maar vallen en de eikels en zo….Maar blijf zoeken naar overwinningen en sneeuwklokjes, ook straks in de winter en de lente. Spring in ’t veld jongens….
Het ging bijzonder mooi. Wel een paar blessures, hopelijk valt het allemaal mee. Beterschap!
Positief was ook de invalbeurt van Lars van der Veen. De 17-jarige zoon van Carlien en Gerrit debuteerde op het hoogste podium als het Westerpark jouw (strijd)toneel mag worden genoemd.
Jaja, wij zijn ondertussen bezig om nieuwe spelers klaar te stomen, je moet er wel tijdig aan beginnen, doorselecteren en zo, anders ben je net zo bezig als grootmacht Barcelona als jouw 'Messi’ en consorten de pantoffels bijna aan het uitschieten zijn.
Als je begrijpt wat ik misschien bedoel. Stilstaan is achteruitgaan. Trap die bal naar voren.
Zaterdag mogen wij weer…Het zal geen makkie worden. Geen sinecure…
Britishfield wil zijn eerste thuisduel natuurlijk winnen, kost wat het kost.
Toch gok ik desondanks op een ouderwetse 1-3 zege voor het volk uut Mainbarg en omstreken.
Scheidsrechter is de heer Niels Mulder en hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluit.
|Succes mannen. Veule wille maar vooral Skik.
Joah, mag wel zo…Doar mut ‘t op an!
(AD)

Competitie

Wedstrijd-nummer

35284

Accommodatie

Sportpark De Treffer
Molenstraat 3
7075BB ETTEN GLD
tel. 0315-328167

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
19 sep 2020 Oranje Nassau 1 - Bruchterveld 1 co 4 - 0
07 mrt 2020 v.v. Hellendoorn 1 - Bruchterveld 1 co 4 - 1
15 feb 2020 Bruchterveld 1 - Bergentheim 1 co 1 - 2
08 feb 2020 AJC '96 1 - Bruchterveld 1 co 2 - 2
01 feb 2020 ASV '57 1 - Bruchterveld 1 co 4 - 3

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
19 sep 2020 Marienberg 1 - Bergentheim 1 co 4 - 0
12 sep 2020 Tubantia - Marienberg 1 be 1 - 1
05 sep 2020 Marienberg 1 - SVV '91 1 be 4 - 4
29 aug 2020 Sportlust Glanerbrug - Marienberg 1 be 2 - 0
25 aug 2020 Marienberg 1 - SVV '56 1 vr 2 - 2  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!