INFO voor scheidsrechters

Hieronder vinden jullie belangrijke documenten en informatie voor scheidsrechters.

Spelregels

Hieronder vinden jullie 2 documenten van de KNVB met de spelregels voor het veldvoetbal en via onderstaande link van de KNVB vindt u alle documenten over de spelregels van het veldvoetbal.

https://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/spelregels

Spelbegeleider voor jeugd onder 12 jaar

Bij de nieuwe wedstrijdvormen worden de pupillen begeleid door een spelbegeleider. Anders dan een scheidsrechter volgt de spelbegeleider het spel meer vanaf de zijlijn en laat hij of zij de kinderen zo veel mogelijk voetballen. Het amateurvoetbal is vanaf seizoen (2017/’18) gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Na een uitvoerig onderzoeks- en aanlooptraject spelen de onder 8 en onder 9-pupillen vanaf dit seizoen 6-tegen-6-wedstrijden op een bijna kwart veld. Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen zij vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen. Vanaf het seizoen 2018/’19 worden de nieuwe wedstrijdvormen verder ingevoerd in het amateurvoetbal. De onder 10 pupillen gaan vanaf dat seizoen ook 6 tegen 6 wedstrijden spelen op een bijna kwart veld. De onder 11 en onder 12 pupillen gaan vanaf dan 8 tegen 8 wedstrijden spelen op een bijna half veld. 

Hieronder vindt u alle documenten en informatie over de spelregels van deze nieuwe wedstrijdvormen.

Spelbegeleider APP

Om verenigingen te ondersteunen bij deze nieuwe rol heeft de KNVB Academie een app voor spelbegeleiders en pupillenscheidsrechters ontwikkeld. Zoek naar deze app en doe je je voordeel mee!