Kampioenschap lagere elftallen

02 december 2018

V.w.b. het kampioenschap het volgende: bij de mini’s (JO7), de F (JO9) en een deel van de E (JO10) wordt de stand niet meer bijgehouden (in de voetbal app) en wordt men dus ook geen kampioen meer.

De KNVB zegt daarover: “Bij de Onder 8 t/m Onder 10 pupillen worden geen uitslagen en standen meer gepubliceerd. Dit is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van pupillen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen uitkomend in Onder 8 en Onder 9 nog niet in staat zijn om weken vooruit te kijken en daarom geen echte interesse hebben in rangen en standen.
Het bijhouden van een competitie en toewerken naar een kampioenschap blijkt vooral van waarde en belang voor trainers, leiders en ouders. Dit kan leiden tot onnodige spanning en druk wat ten koste gaat van het spelplezier van het kind. De KNVB houdt wel de uitslagen bij om teams op het juiste niveau in te delen.”
Tot op heden hebben wij nog voortgeborduurd op ‘vroegere’ regels en weken wij soms af van het standpunt van de KNVB. Na de komende winterstop echter zal ook bij onze elftallen (onder 10) geen kampioenschap meer gevierd worden. Discussie is dan ook voorbij.

Het kampioenschaps protocol zal worden herzien.