Nieuw terras + speelplaats voor de kleintjes ……….??

07 juni 2018

Op verzoek van de vv Marienberg heeft “JR Tuinadvies en Ontwerp” een (voorlopig) ontwerp gemaakt voor het terras bij de kantine + een speelplaats ter plaatse van het pannaveld. Het bestuur wil nl. de komende periode bekijken of dit plan haalbaar is, zowel financieel als technisch.

Waarom dit plan?
Steeds vaker maken wij gebruik van ons grote plein voor de kantine. Dit heeft te maken met het feit dat het seizoen ‘langer duurt’ en dat we steeds vaker op zaterdagen kunnen genieten van het mooie weer. Ook is het de wens om het plein wat gezelliger te maken. Nu is het nl. nog wat kaal en leeg. In het verlengde hiervan is het ook de wens om de allerkleinsten die onze club bezoeken wat meer vertier te geven. Steeds meer ouders met kleine kinderen laten zich zien op ons sportpark en dat zien we natuurlijk met genoegen. Maar voor de kleintjes hebben we niet echt een mooi plekje. Vandaar de wens om eens te kijken naar een klein speelplaatsje.

JR Tuinadvies en Ontwerp
‘JR Tuinadvies en Ontwerp’ hebben we nu bereid gevonden om eens wat op papier te zetten.
Zij geven hierbij de volgende uitleg. (zie ook het ontwerp in dit nieuwsbericht):

Bij dit ontwerp is rekening gehouden met een ‘open karakter’. Het terras is bereikbaar van alle kanten via traptreden. Ook is er rekening gehouden met mindervaliden door twee openingen in de trap te maken. Het terras wordt verhoogd, hierdoor ontstaat er een duidelijke plek voor de picknicktafels. Vanaf de picknicktafels kan er goed voetbal gekeken worden.
Door planten, rode parasols en een ‘touw omheining’ toe te passen wordt het terras aangekleed. De ‘touw omheining’ wordt ook om de nieuwe speelplaats gebruikt. Hierdoor worden het terras en de nieuwe speelplaats één geheel. De planten die worden aangebracht zijn gemakkelijk te onderhouden, en hebben ook nog eens veel bloei.

Klik hier om de ontwerpen te bekijken

Tot slot:
Zoals al aangegeven gaan wij als bestuur kijken of dit plan haalbaar is.
Hebt u als lid nog tips of alternatieven of opmerkingen? We zien ze graag, schroom niet om dit door te geven. Het kan gaan over tips over leveranciers of verbeterde ideeën over het terras. Of voor dat u groen mist of dat u liever tafels en stoelen wilt.
Geef ze door en stuur even een mailtje naar: rolf.hofsink@outlook.com.

En wilt u uw tuin of terras ook eens een opfrisbeurt geven of hebt u hulp nodig met het ontwerp van u tuin? Bel of mail JR Tuinadvies en Ontwerp! Check hun gegevens op de site www.jrtuinadvies.nl

Namens het bestuur.

Rolf Hofsink.