Mariënberg schiet de bok in Hengelo

01 december 2018

(Slecht voetballen, toch winnen met 2-0)

Grappig, had willen beginnen met een tekst in de vorm dat wij ons altijd welkom voelen op sportpark Groot Driene bij Juliana’32.
Na een gezellige verlenging bij Café Mans en nog even met Thijs te hebben gesproken slingerde ik de laptop aan, oordopjes in, Spotify kom maar door met je Daily Mix…. Toeval…..? Zeg het maar….? Stefke Bos begint te zingen over je ergens welkom voelen. Welkom in ons midden, welkom in onze wereld, welkom in onze tijd, welkom in ons huis. Wat ik oe brom!
Uit of thuis, het is altijd leuk bij onze vrienden van Juliana’32, de club van mien Ome Johan. De man in kwestie was er zelf ook. Hij hoopte op een gelijkspel, hij zag ook wel dat zijn ploeg niet het meeste recht op de drie punten had. Uit het oogpunt gezien van de Hengelöers hadden wij dat misschien ook niet maar na 2 x 45 minuten vonden wij, net als vorige week, dat Mariënberg net iets meer recht had op de zege dan Juliana’32. Waarvan Akte!
Voor het eerst dit seizoen kon trainer Niels van ’t Hoog weer kiezen. Geen half elftal meer ziek, zwak en misselijk. Neuh, nog maar een handjevol spelers moet lijdzaam van de zijlijn toekijken. Het resulteerde na amper twee minuten bijna in de voorsprong. Een mooie pass van Roy Kelder bereikte goudhaantje Rolf Hofsink. Hij liep onbedreigd naar het vijandelijke doel maar oog in oog met de doelman van Juliana’32 kon Hofsink jammer genoeg niet afdrukken.
De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven. Er ging meer mis dan dat er goed ging. Ook Juliana’32 bakte er geen pepernoot van. Wel moest Thijs na een half uur voetballen voor reddende engel spelen, een rol die hem feilloos ligt. Hij slaagde met vlag en wimpel en bokste de vrije trap knap uit de rechterbenedenhoek.
Met de Frits van Turenhout tussenstand leek er ook gerust te worden. Maar niets van dat alles. Een slecht verwerkte cornerbal van de thuisploeg leidde de 0-1 van Rolf Hofsink. Hij stond op de goede plek en parkeerde de bal rustig achter de winnende lijn.
Na rust kabbelde de wedstrijd alle kanten op behalve de juiste…..
Het niveau daalde naar een bedenkelijke ondergrens. Omdat Mariënberg weigerde om de trekker over te halen bleef Juliana’32 op haar kansen loeren. Gek genoeg kwamen die steeds vaker langs gaandeweg het tweede bedrijf. Het dreigde op een fikse teleurstelling uit te lopen. Gelukkig was er één iemand aan de kant van de Westerparkbewoners wakker!! Tot twee keer toe behoedde Thijs Altena Mariënberg voor de gelijkmaker. Hij voorkwam knap twee doelpunten.
De prikkel werkte….Weer een scrimmage voor het doel van Juliana’32 en hoppakee de bevrijdende 0-2. Invaller Patrick Willems stond vogelvrij in de zestien na een afgeslagen aanval en hij trapte het leder snoeihard achter de kansloze keeper van Juliana’32.
Een kwartier voor tijd en Mariënberg leek op rozen te zitten. De 0-3 hing tevens in de lucht maar wederom vergat Mariënberg af te drukken.
Een indirecte vrije trap werd vervolgens afgekeurd door scheidsrechter Marschalk, het had de 1-2 en aansluitingstreffer betekend voor Juliana’32. Maar de arbiter oordeelde dat Thijs niet met zijn vingers aan de bal zat, het was een typisch gevalletje Hansje van Breukelen in ons voordeel….!!
Toch werd het geen gestolen overwinning, althans gezien uit ons standpunt.
De Twentse Bok smaakte weer uit de kunst, geen Half Werk dit keer.
Komende zaterdag de Kloosterderby tegen Kloosternarigheid. Kieken hoe dan de koppies er weer bijhangen maar de laatste twee weken tankte de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog behoorlijk wat zelfvertrouwen. Mooi man! Joah, mag wel zo.

Opstelling:
Thijs Altena, Dani van der Veen, Michael Zweers, Roy Kelder, Roy Doek (82. Robbin Bolks), Dennis van der Veen, Rolf Hofsink, Roy Lotterman (70. Kevin Bolks), Ryan Buitenhuis, Erjan Lamberink (65. Patrick Willems), André Plaggenmars.

Man van de Wedstrijd:
Thijs Altena, vooral voor zijn cruciale redding bij de 0-1 voorsprong!