Voorbeschouwing Mariënberg – Kloosterhaar

05 december 2018

(zaterdag 8 december, sportpark het Westerpark in Mariënberg)

Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor onze buren van VoetbalVereniging Kloosterhaar, residerend aldaar op de Polderhoek aan de Sportlaan 1.
Denk doordeweeks best wel veel aan Kloosternarigheid, het voormalige veendorp met het staatsnatuurmonument de Engbertsdijksvenen als rustiek uitwaaiermogelijkheid op de zondagmorgen na een kat(t)erige zaterdag, wat ik oe brom!
Mag er graag vertoeven, mooie dingen daar gezien. Zowel hoogte- als dieptepunten meegemaakt, dat heb je als je richting de vijftig stiefelt. Je pikt links en rechts wat bagage op…
Op de Klinkerweg, een enkele keer op de Kellerlaan en soms op de EmtenBroekerdijk, kom ik ‘m tegen. Hij op de fiets. Volgens mij een Batavus, kan ook een Gazelle zijn en ik op mien Cortina.
Hij terug naar Kloosterhaar, ik onderweg naar later. Allebei de broodtrommel leeg, altijd steken wij de hand naar elkaar op. Vaste begroeting. Moi, Moi terug. Bekend gezicht, iene van Kloosterhaar dat weet ik maar wie is het toch ook al weer? Fronsende wenkbrauwen. Gelukkig, dankzij mijn warme connecties in het Kloosterdorp, weet ik sinds vandaag dat het Albert Warmink is, ben slecht in namen dus ik kan zaterdag zijn naam alweer vergeten zijn…
Maar onze Albert, reeds 40 jaar lid van de zwartwitten, heeft bij zo’n andere bekende inwoner van Kloosterhaar (tegenwoordig Sibculo) in de klas gezeten. Daniël Lohues zöl dan zeggen: Op ’n Dorp is Iederiene ’n Beroemdheid. Wie dan…? Benny Benjamins natuurlijk!
In zijn actieve leven beter bekend als de flink doorgesmeerde en geoliëde doelpuntenmachine van de plaatselijke trots. Bliep…Bliep…de zwarte streepjescode van zijn Kloosterhaar-shirt ging met enige regelmaat over de toonbank bij winkel ‘t Doelpuntje. Bij Benny waren de goals steevast in de aanbieding. Bliep…Bliep....weer een doelpunt! Kassa…Boem, Boem! BenJaGoals.
17 november, voor enige weken terug, scoorde Benny het 500ste doelpunt in zijn omvangrijke voetbalcarrière. 500 doelpunten….Ga er maar eens aan staan. Hij staat voorlopig op eenzame hoogte. Waar Albert de eenzame fietser is krom gebogen over zijn stuur tegen de wind (ondertussen Moi roepend naar uw razende reporter), is Benny de onbetwiste topscorer van Kloosterhaar. Nummer twee volgt met 213 doelpunten op gepaste afstand. Ze zijn allebei dus wel voetballer geworden…. Still going strong, rond de 52 jaar maar altied nog verliefd op het spelletje. Mooi man, Waarvan Akte! Zo ook trainer Erik Drenthen van onze gasten. Kind van de club, beleefde als begenadigd spits een mooi uitstapje bij HHC Hardenberg. Gepokt en gemazeld kwam Erik terug op de Polderhoek om daar wederom successen aan elkaar te rijgen.
Dit seizoen werd hij aangesteld als hoofdverantwoordelijke bij zijn club en zwaait hij sinds de zomer de scepter bij de talentvolle eerste selectie.
Na een sterke start leverde de laatste 4 wedstrijden maar 1 puntje op. Alleen tegen OZC haalde Kloosterhaar een zwaar bevochten remise. Tegen Banthum ging men genadeloos met de billen bloot, snip(pe)verkouden (5-0 verlies) en ook tegen Quick’20 (0-3) en vorige week tegen DES (0-4) ging de ploeg van Drenthen de welbekende bietenbrug op.
Nu moeten ze weer een brug over om bij ons te geraken. Waar het zelfvertrouwen na twee overwinningen groot te noemen is. Vorige week een terechte overwinning op Juliana’32 en daarvoor werd Voorwaarts vakkundig in de slotfase opgerold. Heeeeeeerlijk!
Ondanks de donkere dagen schijnt de zon op het Westerpark mede mogelijk gemaakt door Niels van ’t Hoog en zijn manschappen. Er staat weer een elftal dat boven zichzelf durft uit te stijgen en heilig blijft geloven in een goed resultaat en dito afloop! Geen kerststress te bekennen….Heeeeerlijk!
Het kunnen twee mooie weken worden met de Kloosterderby aanstaande zaterdag en de onvervalste kanaalderby een week later op zaterdag 15 december in Banthum. Wij kunnen na een zeer stroef en stroperig begin de eerste seizoenshelft toch nog met de wereld in de zunne gaan afsluiten. Ik teken er voor. Jullie ook?
De prognose blijft natuurlijk een 3-1 zege. Het duel staat onder leiding van de heer Jan Everlo en hij fluit om 14.30 uur voor het eerst op zijn fluit. Veule wille en Skik alvast. Joah, mag wel zo…
(AD)