Voorbeschouwing SV Juliana’32 - Mariënberg

28 november 2018

(zaterdag 1 december, sportpark Groot Driene in Hengelo)

Komende zaterdag reizen wij af naar Hengelo waar op sportpark Groot Driene aan de Zwavertsweg SportVereniging Juliana’32 onze gastheer zal zijn.
‘Verenigd door plezier, ontwikkeling en sportieve prestaties in een vertrouwde omgeving.’
Dat valt er te lezen op de site van de club van mien ome Johan. Ach, het klopt als een zwerende vinger. Wij komen namelijk graag langs op het sportpark aan het spoor midden in het Bokseizoen!
Meestal vertrokken wij er met drie punten in de tas, veule wille en vaak met een klein stukkie in de krage. Bacchus brengt soms de boodschap niet helemaal nuchter over. Wat ik oe brom!
Maar vorig seizoen kregen wij op 25 november lelijk de deksel op de Mainbargse neus.
De thuisploeg hield de punten in Hengelo en wonnen met 3-2 van de roodzwarten omdat wij destijds verzuimden om in het eerste bedrijf de trekker definitef over te halen. Waarvan akte!
Nou heeft mien andere oom, ome Jan van de Bokse, wel drie van die grote trekkers stoan aan de Zwarteweg maar daarmee hadden wij het ook niet gered. Neuh, dik zes maanden later haalden wij revanche op Juliana’32 en wonnen we op het vertrouwde Westerpark met 3-1 (mooie uitslag trouwens). Maar het is koffiedik kijken. Wat kunnen wij van komende zaterdag verwachten… ?
Juliana vinden wij op de 10e stek terug, welgeteld één plekkie boven ons. Zij hebben tien punten uut negen wedstrijden. Wonnen drie wedstrijden, speelden er één gelijk en verloren vijf keer.
Wij verloren één keer vaker en wonnen duzz één keer minder, dan sta je geparkeerd op plek 11 met zeven punten uut negen duels. Kiek, daar koop je nog geen brood voor bij Sietse. Dat weet u, jij of ik net zo goed als bijvoorbeeld trainer Stijn Kistemaker. Ik hoorde dat die zich voorlopig nog niet laat kisten. Daar is het trouwens nog veel te vroeg voor…. Zou het familie zijn….? Van die geweldige en legendarische voetbaltrainer Simon Kistemaker, De Kist genoemd! Met zo’n naam sta je dikwijls met 1-0 voor. Dat komt mooi uit, wij waren van plan om te winnen met 1-3. Geintje natuurlijk, nou ja…eigenlijk niet! Drie wedstrijden scheiden ons van de korte winterstop. Zaterdag Juliana, dan volgen er twee heerlijke derby’s. Eerst thuis de Kloosterderby tegen Kloosternarigheid van Erik Drenthen en dan de onvervalste Kanaalderby, the Battle of the Farmers, The Green Pride vs. RoodZwart Hart….of hoe je het ook wil noemen….het duel tegen Banthum. Het zou mooi zijn als je minimaal zes punten weet te scoren uit de komende drie duels. HoHoHo….Hoogmoed komt voor de val? Echt nie! Denk dat wij al genoeg wedstrijden verloren hebben, een beetje gezonde bluf is nooit weg. Niels van ’t Hoog heeft niet voor niets nog een jaar bijgetekend. Met andere woorden, hij ziet nog genoeg potentie in de jonge groep aangevuld met enkele ervaren gasten. Er zit voldoende rek in dit team. Dit zagen wij in de tweede helft tegen Hellendoorn en vorige week in het spektakelstuk tegen Voorwaarts. Iedereen dacht aan een bloedeloos gelijkspel (maar niet heus) maar de Westerparkbewoners bleven er voor gaan, bleven geloven in een goed resultaat. Vlak voor het sluiten van de markt was het André Plaggenmars die genadeloos en bijzonder fraai (met een stiffie) het sportpark liet exploderen. De kogel leek wel door de spreekwoordelijke kerk te gaan. Hier was zo lang op gewacht. Met bloed, heel veel zweet en dito tranen. Mooi man. Dat Kevin Bolks in blessuretijd de 2-0 binnentikte was de slagroom op de taart, het schuim op een mooi getapt biertje. Ach, het is zo oud als de weg naar Rome. Via een U-bocht of een Jij-vraagbak kom ik, als wij tegen Juliana’32 mogen voetballen, altijd weer terecht op mijn geliefde drank. Groene Thee…..Geintje, bier natuurlijk. De spelers van Juliana’32 spelen er zelfs mee op de borst. Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. De KNVB kent de voorliefde van beide elftallen voor het geestrijke vocht. Ze plannen natuurlijk niet voor niets deze wedstrijd midden in het Bo(c)kseizoen! Zo log is dat apparaat toch ook weer niet, Jawel hoor….Maar soms geef je die knakkers en bobo’s in Zeist graag het voordeel van de twijfel. Zal daar wel zo’n competitieleider rondhuppelen die liever knipt, kopieert en plakt en niet zo moeilijk wil gaan doen over de indeling in de 3e klasse D. Het valt mij steeds vaker op dat wij in dezelfde periode, zij het een jaar later, tegen dezelfde ploegen voetballen. Ach, een kneus die daar op let. Wij gaan zaterdag lekker ballen. 1-3 is de prognose. Het duel staat onder leiding van de heer Hermann Marschalk en hij blaast om half drie op zijn fluit. Succes Mannen. alvast veule wille, skik en geniet na afloop van zo’n overheerlijke Twentse Bok! Geen HalfWerk graag.