Sportlaan 2
7468GA
ENTER
tel. 0547-381663

Als we afgelopen zaterdag met een gelijkspel van het veld af waren gestapt was het terecht geweest.
Helaas doet de geflatteerde uitslag van 5-2 anders vermoeden.
De stemming zat er goed in toen we aankwamen in Enter, het zonnetje scheen, muziek op de achtergrond, het zou ’n mooi’n dag worden. Echter zag je dat er niet aan af de 1e helft.
Het was gezapig, heel gezapig wat we zagen. Weinig beleving van onze kant en Enter Vooruit vond het prima en voetbalde rustig mee. Vooral de oude handige nummer 8 kon zich vrij bewegen op het middenveld.
Het duurde dan ook niet lang totdat Enter op voorsprong kwam. Binnen het kwartier hadden ze de 1e goal gemaakt. Thijs kon de bal nog keren, maar in de rebound was hij kansloos.
Gelukkig gingen wij daarna wel beter voetballen en werden wij ook gevaarlijker voor het Enterse doel. Kevin was het dichtste bij, maar zijn schot miste net wat precisie.
En zo kabbelde de 1e helft rustig voort…dat er wat moest gebeuren was duidelijk, dus werd er een strijdplan gemaakt voor de 2e helft.
Echter kon daar een streep door, want Lars viel in minuut 40 uit met een scheenbeenblessure. Zo kwam Tom al eerder binnen de velden dan gepland. Daarnaast hoorden we ook geluiden dat er wat pijntjes waren bij meerdere spelers, dus het was weer even puzzelen voor de technische staf.
Michiel van der Veen kwam na rust in het veld voor Roy L. die moest afhaken met een zere enkel.
Wij begonnen de 2e helft goed en met meer beleving dan de 1e helft. Er werd meer gestreden op het middenveld en ook met onze spitsen had de Enterse achterhoede nu wat meer problemen.
En wanneer je denkt dat je de kansen gaat krijgen valt die weer net aan de andere kant.
In minuut 60 kwam Enter op 2-0. Een corner werd half weggewerkt en op rand 16 kon er in de lange hoek worden binnen geschoten.
Potgieter_Stefan_2eva.jpgDaarna toonden we direct veerkracht, want nog geen 2 minuten later was het Bertin die goed doorging op de rechterkant, de vrije man zag staan en met een afgemeten voorzet kon Stefan Kopgieter de bal binnenkoppen!
Dat was de aansluitingstreffer die we nodig hadden!
Mede met het inbrengen van Ron hadden we wat meer controle op het middenveld en dat leidde dan ook tot de verdiende 2-2!
Voor ons gevoel was er meer te halen vanmiddag dan alleen een puntje en daar gingen we ook vol voor.
Er moet wel gezegd dat Enter Vooruit niet op de slachtbank lag hoor. Ze kwamen er nog steeds erg gevaarlijk uit en het was mede dankzij Thijs dat de stand zo lang in ons voordeel is gebleven.
Uit één van die aanvallen van Enter gaven wij een corner weg en uit die corner scoorden ze helaas de 3-2.
Het was daarna dus alles of niets…1 op 1 achterin en maar proberen om de gelijkmaker nog een keer te maken.
Het liep uit op niets..Enter wist nog 2 maal te scoren en zo stond er de geflatteerde 5-2 eindstand op het scorebord.
De 2e helft hebben we in ieder geval laten zien dat we het dus wel kunnen en dat zal ook moeten.
Want aanstaande zaterdag is er de Kelderkraker in onze klasse.
Dan ontvangen wij thuis DES 2. Zij hebben nog maar 2 puntjes gepakt dit seizoen, dus als wij wat willen dan moeten we gewoon winnen. Maar hetzelfde geld voor DES uiteraard!
Een leuke ‘opwarmer’ dus op het Westerpark voordat Marienberg 1 - Bergentheim1 begint.
Komt dat zien om 13:30 op veld 2!