8 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

(Kloosterhaar wint met 4-6 op het Westerpark)
Het foutenfestival tussen Mariënberg en Kloosterhaar leverde welgeteld 10 doelpunten op.
Niet helemaal keurig verdeeld, waar de thuisploeg vier keer scoorde deden onze vrienden uit Kloosterhaar het met zes goals een stuk beter.
Met andere woorden, de minst slechtste ploeg won uiteindelijk met 4-6.
Waar de één meteen een kater van jewelste had (Mariënberg duzz) arriveerde bij de ploeg van de sympathieke trainer Erik Drenthen de kater een dagje later. Want de hele selectie van onze gasten ging een avondje pumpen in Hardenberg.
De Westerparkbewoners gingen eendrachtig bij zichzelf ten rade over hoe een gewonnen wedstrijd toch nog verloren ging.
Want na 20 minuten voetballen en bij een 2-0 voorsprong leek er nog geen vuiltje aan de lucht.
Zelfs na de ongelukkige 2-1, waar Kloosterhaar met geluk de aansluitingstreffer maakte was de 3-1 van Ryan Buitenhuis wederom een bevrijdiging en een bevestiging.
Ach, het komt wel goed.
Maar het foutenfestival openbaarde zich in alle hevigheid. Geen enkele speler van de thuisploeg haalde afgelopen zaterdag een voldoende. Het bleef allemaal ver onder de maat.
Nog voor rust kreeg Kloosterhaar de 3-2 in de schoot geworpen.
Desondanks dacht iedereen die Mariënberg een warm hart toedraagt in de rust, dit geven wij niet meer weg……
Hoe kan een mens zich vergissen…
De eerste levensgrote mogelijkheid was notabene voor de roodzwarten. Maar de bal belandde hoog in de ballenvanger terwijl achter de keeper van Kloosterhaar een veel betere optie was geweest.
De gelijkmaker was dan ook de uitkomst van een som van ongelijke delen, zelfs Alfred Hitchcock had dit scenario niet kunnen bedenken….
Alleen als je er afgelopen zaterdag hoogstpersoonlijk ooggetuige was geweest van de Kloosterderby had je het onwaarschijnlijke scoreverloop geloofd. Kloosterhaar kwam van een 3-1 achterstand terug tot een uiteindelijke 3-6 voorsprong. Het doelpuntje vlak voor tijd was enkel en alleen leuk voor de statistieken.
Na 20 minuten beleefde het elftal van trainer Niels van ’t Hoog een complete offday, geen speler uitgezonderd, iedereen was al reeds met kerstreces.
Bredero zei het al, het kan verkeren. Met zo’n instelling gaan wij er komende week zaterdag in Moscou met boter en suiker in tegen Banthum.
Heel benieuwd wat er in een week kan gebeuren.