Datum

26 oktober 2019 13:00

Accommodatie

Onbekend

Laten we voorop stellen dat we allemaal erg blij zijn met de vrijwillige scheidsrechters die onze wedstrijden willen fluiten… ook niks meer dan respect voor de lastige taak om de wedstrijden in goede banen te leiden, maar zo af en toe kom je er één tegen waar je wel heel veel vraagtekens bij zet.
Afgelopen zaterdag hadden wij er zo’n één…het is echt, en ik spreek voor de hele ploeg, één van de raarste wedstrijden ooit die we hebben gespeeld.
Komt die dan…
De eerste helft was er echt geen vuiltje aan de lucht. De man in het geel legde netjes de regels uit en nadat we 1 minuut stilte hadden gehad vanwege een sterfgeval aan Hardenbergse kant konden we beginnen.
Wij wisten wat we moesten doen. Met de vele blessures was het wederom een puzzel voor Martin, William en Eric. Michiel vd Veen werd namelijk achterin geposteerd samen met Erwin en dat deden  ze met verve! Vanuit het 3e wilde Charlie Grimme wel aansluiten en de 2 liefste jochies van de klas, Bas en Lars van der Veen, sloten wederom na hun wedstrijd aan bij ons.
Jelle verdedigde ditmaal het doel en ook PW7, Jordi, Brian en Niek waren weer van de partij!
Vanwege de harde wind was het lastig voetballen. Gelukkig hielden we daar rekening mee en probeerden we zo min mogelijk de lange bal te spelen. Met een aantal mooie aanvallen waren we de betere op het veld. Helaas kwamen daardoor niet op voorsprong. Door het vele geklungel achterin bij de lichtblauwe brigade kwamen we simpeltjes op een 0-2 voorsprong. Eerst schoot, daar heb je hem weer, PW7 ons op voorsprong. Niet veel later schoot Robbin ons op de comfortabele 0-2 stand! Nogmaals, geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen.
De 1e helft was er ook weinig aan de hand, af en toe wat gemor van de kant en een reprimande voor het vele praten vanaf de zijlijn.
Maar blijkbaar mag je in Hardenberg niks meer zeggen tegen de scheidsrechter. Let wel, er werd niet gescholden…er werden alleen wel veel vraagtekens gezet bij zijn optreden.
Na de rust kwamen er verse wissels in de lijnen bij de lichtblauwen en we merkten direct dat dat geen koekenbakkers waren. Max en Ignas waren van een iets hoger niveau en het was dat Frank op zijn kinderen moest passen, want anders stond hij waarschijnlijk ook nog binnen de lijnen. (Je moet je inlezen op je tegenstander he! J)
Hardenberg zette meer druk en werd gevaarlijker voor het doel! Ze kwamen ook al vrij snel terug tot 1-2 en even leek het ‘weer zo’n middag’ te worden! Natuurlijk hielp de beste man in het geel daar graag een handje in mee. Vanaf de middencirkel kon hij alles het beste overzien en horen! Want iedere, ‘boe’, ‘bah’ of ‘aah’, hoorde hij en floot dan ook direct!
Uiteraard tegen alles wat Roodzwart was….
Vanaf toen was het schering en inslag en mag je blijkbaar geen blok of tackle zetten of commentaar op de leiding hebben wil je niet worden afgefloten.
De frustratie ligt nog steeds erg hoog na zaterdag….
Enfin, Edwin kreeg de 1e keer geel toegewezen volgens de interpretatie van de scheids, namelijk; herhaaldelijk een overtreding maken.
10 minuten met 10 man dus. Die 15 minuten kwamen we goed door…15?
Ja, want meneer hield de tijd erg scherp bij. Niet veel later kreeg Niek Lamberink ook geel voor het teveel praten tegen de scheids, ook 10 minuten…
Ondertussen moest William ook achter de omheining plaatsnemen vanwege…. commentaar op de leiding.
In de wedstrijd zelf gebeurde er weinig trouwens, Hardenberg drong wel aan, maar speelde ondermaats en werd niet echt gevaarlijk.
Ze speelden daarom ook alles of niks en er kwam veel ruimte te liggen achter de verdediging. Helaas wisten we daar geen gebruik van te maken en vergaten we de 1-3 te maken.
Dat wordt ook lastig als je als doorgebroken speler wordt neergehaald…maar, vanwege commentaar op de scheids naar de kant mag voor….ja ja, 10 minuten…PW7 nam vlak na Niek ook plaats op de wachtbank.
Ondertussen stond Edwin daar ook alweer, vanwege zijn 2e overtreding, die volgens de interpretatie van de scheids, bewust op de enkels was van de tegenstander.
Natuurlijk was daar weer de gele prent voor Edwin, en volgde de rode kaart!
Op een gegeven moment was het dus zelfs 8 tegen 12 op het veld.
Gelukkig hielden onze jongens eenvoudig stand en kon de scheidsrechter helaas na zoveel mogelijk blessuretijd bij te trekken en maar hopen op de gelijkmaker om daarna zo snel mogelijk af te fluiten, niks anders doen dan de wedstrijd af te fluiten in ons voordeel.
Het was dus een hard gelag na de wedstrijd.
De 3 punten zaten dik verdiend in de tas en we gingen weer op naar het Westerpark  om daar het feestje verder te vieren in de kantine!
Volgende week moeten we weer uit, nu naar onze buren in Sibculo!