7555PN
HENGELO OV
tel. 074-2421219

(tweede helft roodzwarten geeft hoop….)
Na 45 minuten voetballen, nou ja….éénrichtingsverkeer naar het doel van Altena, Thijs Altena gaf de goedgemutste burger bij de koffie en zelfgebakken caké niet veel hoop.
Maar hoop sterft as leste zegt die troubadour op Erica altied.
Nou, na 90 minuten was het bijna gebeurd. Het wonder van De Vikkerhoek in Hengelo.
Ondanks de 5-3 nederlaag verlieten wij het sportpark van Wilhelminaschool niet met een kater.
Het glas halfvol in plaats van halfleeg.
Over de eerste helft konden wij afgelopen zaterdag kort zijn.
Wilhelminaschool was heer en vooral meester, het gaf een duurzaam lesje in effectiviteit.
De 22 acteurs stonden amper op het veld of de thuisploeg wist al de 1-0 te maken.
Het kreeg alle hulp van Mariënberg, die legden de voorwaartsen van de School geen strobreed in de weg. Weer net zo’n begin als afgelopen dinsdagavond in Aadorp. Om moedeloos van te worden. Hoezo scherp beginnen. De busreis had enkele spelers in een late winterslaap gedommeld.
De tweede goal van Wilhelminaschool was raak na een goed uitgespeelde aanval maar bij de derde tegentreffer schitterde de achterhoede weer in een verfijnd foutenfestival.
We mochten, misschien, nog van geluk spreken dat wij slechts de rust haalde met een 3-0 achterstand.
De stemming was niet bijster goed te pruimen. Alie verzachtte het leed nog enigszins, ze had geliek, er was veel erger leed in de wereld.
Maar na rust, nadat de thuisploeg twee dotten van kansen had laten liggen. Lees: dat Thijs tweemaal op zijn post stond, kwam ineens de ploeg van trainer Arjan Visscher tot leven.
Al snel maakte Rolf de 3-1. Wilhelminaschool stond op wankelen, het was wachten op de 3-2, de aansluitingstreffer. Het beetje geluk ontbeerde de jonge roodzwarte honden.
In plaats van 3-2 maakte Wilhelminaschool de 4-1. Toch brak Mariënberg niet wat bewonderingswaardig is te noemen. Ze kwamen terug tot 4-2. Zou het toch gebeuren?
Het werd 4-3…De hoop nam toe, het ging toch niet sterven maar Wilhelminaschool profiteerde optimaal van de geboden ruimte omdat de gasten de hele helft 1 op 1 speelden.
De 5-3 was de nekslag en toch, toch….verlieten wij sportpark de Vikkerhoek niet met een kater.
De winst was de uitstekende tweede helft. Daar moeten wij op verder bouwen…..
Volgende week meteen bij de les…Zowel na 1 minuut als na 3 minuten of een kwartier, of half uur.
Als wij net dezelfde arbeidsethos op de mat kunnen leggen zoals dat gebeurde in de tweede helft tegen Wilhelminaschool zie ik de komende weken met vertrouwen tegemoet.